Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen hotar att stänga av vattnet då bolaget har obetalda skulder

Annons

För tredje gången har Avesta kommun varslat att stänga av vattnet till Koronagruppens fastigheter i Krylbo. Denna gången omfattar det i stort sett hela fastighetsbeståndet.
Anledningen är att bolaget har nära nog 300 000 kronor i skuld till kommunen i obetalda vattenräkningar.
Kommunens va-chef Thom Sandvik beklagar att hyresgästerna kommer i kläm men att detta är den väg kommunen har att gå.

Kommunens tekniske chef Eva Lövgren säger att i fredags togs beslutet att stänga av vattnet till Koronagruppens fastigheter i Krylbo. Och under måndagen har de boende informerats via lappar i trappuppgångarna att kommunen kommer att stänga av vattnet från och med onsdag.

Inte första gången

Detta är dock inte första gången som kommunen tvingas till denna åtgärd, utan det är tredje gången. Vid det första tillfället hotade kommunen med att stänga av vattnet till en fastighet. Det hotet behövdes aldrig verkställas då bolaget betalade sin skuld. Den andra gången var det tre fastigheter som riskerade bli utan vatten, även då betalade bolaget sina räkningar.

300000 kronor

Och denna, den tredje gång, är det i stort sett hela Koronagruppens fastighetsbestånd som kommer att bli utan vatten om inte bolaget betalar sin skuld till kommunen. Va-chef Thom Sandvik säger att det handlar om nästan 300 000 kronor som bolaget är skyldigt.

Lika för alla

Men han beklagar också att hyresgästerna kommer att drabbas då de är oskyldiga. Men att stänga av vattnet är det medel som kommunen har att ta till om någon inte betalar sina vattenräkningar.
- Det är inte ovanligt att vi stänger av vattnet, det som är ovanligt är att det är så omfattande denna gång.
Thom Sandvik säger också att man behandlar alla lika.
Hyresgästföreningen har även informerats om denna åtgärd. Thom Sandvik säger att om varslet verkställs och vattnet stängs av kommer förmodligen hyresgästföreningen att begära att fastigheterna ska tvångsförvaltas.
MIKAEL ERIKSSON


Fotnot: DD har sökt Koronagruppen för en kommentar men inte lyckats nå någon representant.

Mer läsning

Annons