Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Man blir ingen ny Jularbo på en gång” • Nu laddas det för 41:a gången

/
  • Finslipningen inför årets två föreställningar av Jularbodagen  pågår för fullt i Jularbo Gilles lokal.FOTO: MIKAEL ERIKSSON

Annons

Nu laddas det för fullt för Jularbodagen under allhelgonahelgen.
- Den 41:a i ordningen, konstaterar spelledaren Maths Gunnarsson.
Mycket är sig likt från tidigare år, men en del nyheter finns med. Bland annat blir det premiär för Anders Bohlin och Louise Holmberg-Ohlsson. Båda är nya medlemmar i Jularbo Gille och kommer att medverka för första gången.

På dagtid arbetar Louise Holmberg-Johansson som rektor för Klockarskolans rektorsområde. Vad få vet är den hemlighet hon bär på - en passion för drag-spel.
Ett dragspel fick hon i födelsedagspresent av sin make. Och förra hösten började hon ta lektioner för Jularbo Gilles spelledare Maths Gunnarsson.
- Det är fantastiskt kul, kvittrar Louise Holmberg-Olsson.
Musiken har hon haft med sig sedan barnsben, och hon berättar om sin far och om hur mycket musik det fanns i hemmet.
Och nu i mogen ålder ville hon ha en ny utmaning - och det blev att lära sig spela dragspel.
- Det är aldrig för sent att börja lära sig något nytt, konstaterar hon.
Men hon säger också att hon får lära sig varefter.
- Man blir ingen ny Jularbo på en gång.

Elddop

Hon är inte ensam om att vara ny i gillet. Anders Bohlin är även han ett nytt ansikte i gillets skara. Även om Louise Holmberg-Olsson hunnit med ett framträdande i hop med gillet får man nog se Jularbodagen som det stora elddopet.
Årets Jularbodag är nummer 41, och av programmet framgår att många välkända namn finns med; Nils Fläcke, Lena Blom, Anders Larsson, durspelsgruppen samt Gerties grupp för att nämna några.

Nytt inslag

Spelledaren Maths Gunnarsson pekar på ett nytt inslag och det är en Västeråsgrupp som kallas för Senior accordion.
Sättningen är två dragspel, en bas, trummor och en vibrafon. De kommer att bjuda på ett sväng som får Avesta teater att gunga då de spelar upp hederlig gammal svingjazz.
Ett annat nytt inslag står också paret Peter och Therese Forsell för. Maths Gunnarsson beskriver dem dragspelsvirtuoser och tror att de kommer att bli en riktig höjdare.
Biljettförsäljningen har som vanligt gått bra, och för den som vill kunna få ta del av årets Jularbodag handlar det om att skynda sig till Jularbomuseet där biljetterna säljs.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 93 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons