Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marianne startade eget och säljer hälsosamma varor i sin handelsbod

Annons

För många människor är det en önskan att få förverkliga sin dröm. Visa gör det, startar med en idé och två tomma händer.

Marianne Haglunds idé var att sälja hälsosamma varor i en egen butik, och den drömmen har hon förverkligat.
Mitt i Avesta, på själva gågatan, fann hon också den perfekta lokalen. Den ligger strategiskt till, med ingång mitt emot Icas kassor, och omgiven av butiker runtomkring.

Lade om kosten

Officiellt heter butiken Handelsboden i Avesta, men Marianne Haglund lutar mer åt det mer poetiska alternativet Majas Handelsbod.
Idén startade med att Marianne Haglund själv lade om sin kost för att undvika magkrångel. Hon bannlyste veteprodukter, undvek mat med konstgjorda tillsatser och transfetter. Det fungerade.
- Jag märkte snabbt hur mycket piggare jag blev, säger Marianne Haglund.
- Så föddes tanken att starta en butik byggd på mina erfarenheter.
I butiken samsas lite av varje: hälsokost, ”nyttigt” godis och dito chips, koffeinfritt ”kaffe” gjort på cikoria, en massa tesorter, ekologiskt alkoholfritt vin, ekologisk tvål, ekologisk bomull och ekologiska hygienprodukter. Jodå, de ”nyttiga” chipsen står sig gott mot de vanliga sorterna.

Laktosfritt

En kund kommer in i butiken och tittar nyfiket på hyllorna.
- Jag försöker att hitta laktosfria varor, säger Tobias Englund från Krylbo.
- Det är överhuvud taget svårt att hitta ekologiska varor här i Avesta. Ofta får man åka till någon större stad för att hitta dem.
Marianne Haglund nickar förstående. Hon har samma erfarenhet.
- Tyvärr är det ofta så. Därför tar jag gärna in varor på begäran, så att folk ska slippa resa för att hitta det de söker. Det är också ett skäl till att jag vill vara obunden och inte ingå i någon distributörskedja. Då slipper jag att ta in varor som jag inte tror på.

Per Stymne
per.stymne@daladem.se

Mer läsning

Annons