Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markusskolan kan bli ledande enligt Wojje Nedzewicz

/

Annons

Förändringsarbetet av Markusskolan går nu in i nästa fas.
- Vi ska göra om hela skolan, säger Wojje Nedzewicz, mp, bildningsstyrelsens ordförande.
En styrgrupp och en operativ grupp har utsetts, och skolan ska från höstterminen 2009 göra en nystart.

Personligen skulle jag helst vilja lägga ned Markusskolan och öppna skolan på nytt dagen efter. Det konstaterade bildningsstyrelsens ordförande Wojje Nedzewicz, mp, efter styrelsens förra sammanträde. Det han pekade på då är de stora problem som finns på skolan när det gäller elevernas resultat på nationella prov och lästester. Wojje Nedzewicz sa då att Markusskolan passerat de marginaler som är tillåtna. Men han ville inte lägga skulden på någon, utan konstaterade att det handlar om att tillsammans med skolans personal gå in och agera för att få upp resultaten.
Vid bildningsstyrelsen sammanträde under onsdag fanns Markusskolan på nytt med på dagordningen. Och det som nu beslutades om var hur förändringsarbetet med skolan ska gå vidare.
Wojje Nedzewicz säger nu att Markusskolan är kommunens största låg- och mellanstadieskola med mellan 280 och 290 elever. Men också att det är en mångkulturell skola.
Bildningschef Ulf Månsson kommer att leda en operativ grupp där även lärare och chefer ska ingå. Och även en styrgrupp med Ulf Månsson och de ledamöter som finns i bildningsstyrelsens arbetsutskott kommer att ingå. En arbetsgrupp är redan i gång med sitt arbete.
- Vi ska göra om hela skolan, säger Wojje Nedzewicz.
Men han säger samtidigt att förändringarna ska utgå från lärarnas och föräldrarnas synsätt. Skolan ska från höstterminen 2009 göra en nystart.
Wojje Nedzewicz är övertygad om att skolan kan bli riktigt ledande.

Klockarskolan granskas

Även Klockarskolan kommer att granskas. Bengt Albertsson har fått i uppdrag att analysera de resultat skolan har. Och det är främst studieresultaten i ämnet svenska som ska undersökas.
Wojje Nedzewicz säger dock att läget på Klockarskolan inte är lika katastrofalt som på Markusskolan. Arbetet med att analysera resultaten ska redovisas på bildningsstyrelsens arbetsutskotts sammanträde i februari.
Och man är inte främmande för att agera på ett likande sätt vid andra skolor.
- Behövs det en nystart gör vi det, säger Wojje Nedzewicz som tillägger att man vill ha trygga skolor med goda studieresultat.
MIKAEL ERIKSSON
023-476 93 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons