Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordnades av trädgårdsföreningen på Grytnäs gammelgård

Annons

Två pelargoner och en ljusstake. En dockservis och en klematis. Några kaffekoppar, en pelargon och några tagetes.
På söndagen kunde trädgårdsföreningens många medlemmar göra rejäla fynd, när föreningen anordnade växtbytardag på Grytnäs gammelgård.

Bytardag blev det också i ordets rätta bemärkelse. Marianne Dimander och Gerd Lundström skrattade gott åt sina inköp samtidigt som de sålde egna sticklingar och frösådda växter.
- Man kommer ju hem med lika mycket som man hade med sig. Man hittar nya växter som man inte har själv. Men det är så trevligt att komma ut så här, sa Marianne och Gerd som sålde drakmynta, rosenstav, höstanemoner och strandiris.

Hemmagjord hudsalva

Inte långt borta stod Eva Stolpe med vinröda klematisen Morning Glory som hon drivit fram, Men bland sitt utbud där loppisvaror också trängdes på borden, återfanns även en hemmagjord handsalva för trädgårshänder.
- Jag hittade ett gammalt recept med bivax och ringblomma som jag sedan tillfört lite apelsinolja i för att det ska lukta bättre. Man kan använda den till torra fötter också.
För henne var söndagens marknad synonymt med ett ord; fantastiskt.
Åter andra utställare var inte fullt lika nöjda. Avsaknaden av kunder blev tydlig ju varmare och senare det blev på dagen.
Stig Johansson satt dock på sin stol och njöt i värmen. Framför honom på borden trängdes flitiga lisor, petunior, tagetes och lobelior i parti och minut. Sommarplantor som han och hans hustru drivit upp i köket och på toaletten.
- Där har vi nämligen golvvärme.

Öppen trädgård

Tids nog får han jobba. Makarna Johansson brukar nämligen en eftermiddag i By Slånkvickuveckan bjuda in till Öppen trädgård i Strandmora. Då är det trädngs på gården.
Men ordförande Gunilla Berglund var nöjd med söndagens evenemang. Inte minst av mixen med loppis och växtförsäljning.
- Det här är sådant som medlemmarna tycker om. Och Grytnäs hembygdsgård är en idealisk plats för det här.

KERSTIN ERIKSSON
023-476 93
kerstin.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons