Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärer träffas varje måndag för att spela

Annons

Sang, träkarl, nord som bildar par med syd och öst med väst. För den oinvigde, där undertecknad ingår, kan bridge te sig tämligen obegripligt.
Men för de invigda synes kortspelet vara både trevligt och avkopplande.
- Det håller hjärnan klar, säger Åke Lindqvist, ordförande för Avestapensionärernas bridgeklubb.

Varje måndag klockan 10 samlas medlemmarna i Avestapensionärernas bridgeklubb i en källarlokal invid Åkes kiosk.
- Vi hyr in oss hos Folkare Bridgeklubb, konstaterar Åke Lindqvist.

Minst 55 år

Just denna måndag är det 24 personer, eller 12 par som det heter på bridgespråk, som löst startavgiften på tio kronor. Och fram mot klockan 14 ska 27 givar har hunnits spelats och ett vinnarpar korats. Åke Lindqvist säger vidare att man minst måste ha fyllt 55 år och vara sjuk- eller förtidspensionär för att få vara med och som han uttrycker det - dänga kortlappar.

Mycket räknande

Mycket räknande är det i bridgespel, och en hel del klurande, dessutom måste man ha lite koll på hur medspelaren tänker och gör. För bridge är ett parspel där det handlar om att ta stick av motspelarna. Ett inte helt lätt spel att få koll på men Åke Lindqvist säger med ett skratt att spelet håller hjärnan klar. Det spelsystem som används hos bridgeklubben är modern standard som tillkom under 1970-talet och har sedan dess uppdaterats vart efter.
Mycket skratt är det i lokalen mellan givarna och som skvallrar om att trivseln är stor.
Sven-Olof Gårdman från Folkare Bridgeklubb passar på att ge den klubben lite marknadsföring när han säger att man spelar kvällstid tisdag till onsdag.
MIKAEL ERIKSSON
023-476 93 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons