Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Så länge som det inte är riktigt busväder går det bra!”

Annons

Nu på lördag hålls Rembo Marknad för fjärde året i rad. Ett verkligt drag-plåster är veteranflyg-planen, som besökarna själva kan få flyga med som passagerare. Häftigaste upplevelsen kan dock bli en tur i Viggen - simulatorn, där besökarna får leka stridsflygare på ett riskfritt sätt.

Marknaden började som ett sätt att dra in pengar till Avesta Segelflygklubbs kassa, men växte snabbt till en folkfest. Den första gången hade 18 säljare anmält sig, men förra året kunde man räkna i det tredubbla, 54.
- Det brukar alltid komma fler säljare än de som föranmält sig, säger Kent Ivarsson, som är huvud-ansvarig för marknaden.
- Kärnan är veteranbilstillbehören, men vi kompletterar med kuriosa- och loppisförsäljning för att få lite större bredd.
Inför marknaden kör Kent Ivarsson ut traktorn, som har ett brett klippaggregat monterat bakpå. Banstråket som ska kortklippas är 800 meter långt och 100 meter brett, så det gäller ligga i för att få klippningen klar tills på lördag.

Åka segelflygplan

Förutom i veteranflygplan kommer besökarna även att kunna få en flygtur i tvåsitsiga segelflygplan samt i motorflygplan.
- Vi kommer också att ha alla plan uppställda vid sidan av banan, så att folk kan gå runt och titta på dem på nära håll, säger Johnny Eriksson, som är segelflyglärare.
När besökarna blir hungriga kan de avnjuta hamburgare i klubbhuset samt varmkorv, som Lottakåren kommer att ut-spisa utomhus på ett fältmässigt sätt.
Vädret är en nyckelfaktor för marknaden och där är Kent Ivarsson optimistisk trots gråvädret idag.
- Så länge som det inte är riktigt busväder går det bra!
PER STYMNE

0226-552 22
per.stymne@daladem.se

Mer läsning

Annons