Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sigge satsar vidare med mer logi

Annons

Nu byggs Åsbo camping ut.
Till i mars var byggnaden fortfarande en skola i Söderköping utanför Norrköping.
Idag är byggnaden uppmonterad på Åsbo camping.
Därmed kan Zekeriye Demirci, även allmänt kallad Sigge, erbjuda 30 nya bäddar på Åsbo camping.

- Det här gör jag naturligtvis på grund av investeringarna på Outokumpu. Jag vet ju att det kommer 1000 kanske 1500 gästarbetare hit som behöver någonstans att bo. Då vill jag erbjuda dem ett alternativ, säger Sigge till DD.
I flera somrar har Sigge haft uthyrt till framför allt tyska gästarbetare som arbetat på jernverket med bland annat reparationer och upprustningar.
- Men de login som finns är inte tillräckligt här i Avesta. Så när jag fick tag på den här skolan som är byggd i moduler så köpte jag den.

270 kvadrat

För några veckor sedan började arbetet med att lyfta och montera ihop den före detta skolbyggnaden.Den är på totalt 270 kvadratmeter.
- Det delar vi upp i 12 rum. Varje rum blir alltså på cirka 25 kvadratmeter och ger plats för tre bäddar. Varje rum förses också med ett litet kök och egen dusch och toalett.
De här rummen, liksom stugorna som följde med när Zekeriye Demirci köpte hela Åsbo camping för drygt tre år sedan, tror han sig inte ha några som helst problem att fylla.
- Nehej då. De kommer att vara uthyrda hela året.

Men sedan då, när utbyggnaden vid Outokumpu är klar; har du då inte för mycket bäddar?
- Nej, inte alls. Tvärtom, vi har för lite platser redan idag för sommargästerna. På det här viset får vi äntligen en bra volym för kommande somrar.

Att skolbyggnaden på det här viset kan återanvändas, om än inte till vad den ursprungligen var avsedd till, tycker Sigge bara är bra.
- Det är väl tur att det inte slängs bort.

Husvagnsparkering

Först i höst väntas dock de nya rummen stå helt klara.
Men långt innan dess har dock Sigge sett till att utöka möjligheterna till husvagnsparkering.
- I fjol fick vi ju kritik för att vi inte kunde ta emot hur många husvagnar som helst, i anslutning till den stora hundutställningen som anordnades på Avestavallen och som kommer igen nu kommande helg. Men där har jag nu fått tillstånd från kommunen, att speciellt för den här helgen nyttja mark ner mot gocarten. På så vis kan jag ta emot 15-20 husvagnar till och slipper säga nej till så många.

KERSTIN ERIKSSON
023-476 93
kerstin.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons