Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolgård ska byggas om – eleverna fick vara med och påverka

Just nu håller skolgården på Karlfeldtgymnasiet och Domarhagsskolan på att byggas om. Från asfalt och betong ska elevernas utemiljö förbättrats med bland annat japanska körsbärsträd.

Annons

För tre år sedan beslutade politikerna i Avesta kommun om att två miljoner kronor skulle läggas på att förbättra Avestaelevernas ute- och innemiljö. Grundskolan var först ut. Nu är det dags för gymnasieelevernas. Skolledningen har tagit hjälp av elevkåren.

– Det är så viktigt med en bra arbetsmiljö. Nu är det kul att skolan satsar på den inre och yttre miljön, säger Sophia Andersson, ordförande i elevkåren på Karlfeldtgymnasiet.

Sophia Andersson, Felicia Larsson från elevkåren på Karlfeldtgymnasiet och Jan Vennberg, intendent, tycker att det är viktigt att ta hjälp av varandra för att utveckla skolan.

Fokus kommer till en början att ligga på området mellan skolbyggnaderna vis gymnasieskolan och Domarhagsskolan. För tillfället pågår markberedningsarbete.

– Grundarbetet ska göras under hösten och plantering kommer att ske i vår. Det kommer bli mer som en parkmiljö än det är i dag, säger Jan Vennberg, intendent på Karlfeldtgymnasiet.

Läs mer: Nu ska Karlfeldts elever driva företag

När området är klart kommer åtta till tio japanska körsbärsträd att planteras på skolgården, en boulebana kommer att anläggas och flera nya sittplatser kommer att placeras ut där eleverna kan umgås eller studera.

– Det kommer att bli mer grönska. Tidigare har det varit betongbänkar. Nu kommer det bli grupper där det är lättare att socialisera. Man har suttit där ute någon gång, men de tillfällena går att räkna på en hand, säger Felicia Larsson, ledamot i elevkåren.

När planerna till den nya skolgården togs fram fick elevkåren vara med och påverka.

– Det har varit skitroligt att bland in eleverna i det här. Hur viktigt är det inte för skolledningen att ta hjälp? säger Jan Vennberg.

– Vi i elevkåren kan nå ut till eleverna för att göra intressekollar. Nu kan alla vara med och påverka, säger Sophia Andersson.

Läs mer: Spanska lärare besökte Avestas skolor

Läs mer: Lärare på Karlfeldt kan bli årets lärare

Mer läsning

Annons