Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viba femba inviger årets vecka

Annons

Nu är By-borna i farten igen. Knappt har deras arbetsinsats de gångna åren premierats förrän de kan avslöja delar av årets By Slånkvicku-program.
Största dragplåstret blir Viba femba!

Denna acapella sånggrupp med flera anknytningar till Avesta och Sjöviks folkhögskola, däribland Erik Lindman som är född och uppvuxen i Fors, ska i år vara med vid invigningen av By Slånkvicku.
Invigningen sker söndag kväll 20 juli. Resten av veckan fylls just nu med massor av aktiviteter för alla åldrar.
- På scenen kommer då också Sara Riedel att stå, säger styrgruppens ordförande Ulf Berg som rapporterar att arrangemanget blir något större inledningsvis detta år.
Men många av de älskade aktiviteterna kommer också tillbaka. Däribland läsarsånger i Vadsbro missionshus som lockar så mycket folk att många får sitta utomhus.

Marknad

En annan populär aktivitet är marknaden på Nilses la«gård, liksom konstföreningens utställning, många konserter och lunchmusikstunder i Kyrkan (där för övrigt en annan stämsånggrupp kommer att framträda under veckan; nämligen Vocado) och traktorrace med LRF liksom det avslutande folklustspelet på By Hembygdsgård, som i år är helt nyskrivet och utan ”Hanna och Gustaf”.
- Det är som vanligt; några föreningar tar vila och andra kommer till. Den här veckan bygger ju på vad var och en av arrangörerna kan bidra med.
Just detta breda perspektiv, med över 30 arrangörer och hundratals bybor som är i farten och jobbar ideellt under Slånkveckan, var också skälet till att By Slånkvicku fick ta emot priset Årets Landsbygdsinsats.

Nionde året i rad

Priset delades ut vid företagsgalan och fick tas emot av Ulf Berg som också är initiativtagare till arrangemanget. Han betonade att utmärkelsen delas av alla som varit och är med och arbetar fram Slånkvicku som i år alltså arrangeras för nionde året i rad. Beviset för priset i form av en tavla ska nu också hängas på en av väggarna i By Sockenstuga där Slånkvickus flesta stormöten arrangeras, för att alla ska känna delaktighet i utmärkelsen.

Mer läsning

Annons