Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wojje Nedzewicz förhandlar med gamla Byn om Industrilokal för vinterträning

Annons

När Karlfeldtgymnasiet startar i höst så kommer en skateklass att utgöra en av skolans nyheter.
Elva elever har sökt och kommer av allt att döma att antas till idrottsgymnasiets skate-klass.
För dem handlar det om drygt två timmars individuellt val i veckan, som ägnas uteslutande till att åka skate.
- Läraren är klar, försäkrar bildningsstyrelsen Wojje Nedzewicz mp.

Han uttrycker samtidigt sin besvikelse över centerpartisten Karin Perers som i en interpellation till kommunfullmäktige har ifrågasatt om det alls blir något skateing på skolschemat.
- Hon slår inte bara in öppna dörrar. Hon sparkar luft, säger Wojje Nedzewicz som är ledsen över den oro dessa frågor skapar bland ungdomarna i Avesta.
- Det har ju aldrig varit tal om något annat än att skategymnasiet blir av. Och vi börjar i höst. Att ta in elva elever första året är perfekt. Idealet är ju 10-15 elever per år. På tre år blir det drygt 30 elever .
Det stora bekymret har dock varit var ungdomarna ska hålla till vintertid, då den nya skateanläggningen intill ishallen är en utomhusanläggning.
- Där måste vi ha en lösning. Och vi är en på gång, lovar Wojje Nedzewicz. Vi har hittat en utmärkt lokal som är uppvärmd och har finslipat betonggolv. Kommer vi bara överens så kan vi vara inne i lokalen på fyra dagar.

Vad återstår då? Vilken är lokalen?
- Det kan jag inte säga något om än. Jag måste förhandla med Gamla Byn först. I bästa fall får vi väl hyra den ett år i taget, i väntan på att se hur vi löser det sedan. Men det är en oerhört bra lösning.
I den här veckan ska Wojje Nedzewicz möta ungdomarna i Spontanidrottsföreningen för att diskutera förslaget.
- Förhoppningen är att vi också kan komma överens om att ha kvälls och helgöppet för andra skateåkare än skolans elever.

Max en miljon

Under tiden man ny hyr in sig i Gamla Byns industrilokaler, ska planeringen för en hall intill den befintliga skateparken diskuteras.
- Antingen bygger vi den intill den befintliga parken eller dockar den mot ishallen i form av ett tält där också andra ska kunna utföra sina sporter. Men dit är det långt. Att titta på sådana lösningar tar längre tid. Det handlar också om kostnader.
Men Hoforsalternativet kostade en spottstyver jämfört med vad Avesta betalat hittills? Varför inte dra lärdom av dem?
- Vi har varit där och tittat. Men ungdomarna vill inte ha en sådan hall.

Ska ungdomar kunna ställa vilka krav som helst?
- Vi ska ha en anläggning så det fungerar för dom. Det här blir alltså fråga om en process. Men vi går inte in projekt som vi inte kan finansiera. Ekonomiskt kan sträcka oss till att skjuta till en miljon kronor.


Mer läsning

Annons