Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Birgitta Sacrédeus (KD) om opinionsraset

"Våra värden i Kristdemokraterna som familj och ansvar för människor och natur ligger inte i tiden" säger Birgitta Sacrédeus (KD om opinionsraset.

Annons

– I dag är människor mer individualistiska och populistiska partier med enkla lösningar finner gehör. Även i även i Europa och USA finns dessa tendenser, säger Birgitta Sacrédeus som är styrelseledamot i distriktsstyrelsen i KD och oppositionsråd i Landstinget.

– I dag är människor mer individualistiska och populistiska partier med enkla lösningar finner gehör, säger Birgitta Sacrédeus (KD).

Enligt Sifos senaste mätning hanar KD långt under spärren till riksdagen på fyra procent? .

– Det är inte värt att dra för stora växlar av opinionsundersökningar. Det går upp och ned för alla partier. För kristdemokraternas del har det generellt varit svaga siffror, men de varierar. Sifo gav nyligen under tre procent stöd medan till exempel Sentio nyligen gav kristdemokraterna fyra procent, säger Torste Larsson ordförande för KD i Dalarna och landstingsledamot.

– För kristdemokraternas del har det generellt varit svaga siffror, men de varierar, säger Torsten Larsson KD-ordförande i Dalarna.

Det är många som upplevt att de varit osäkra på vad kristdemokraterna står för idag, säger han.

– Det har varit mycket tal om höger och hårdafrågor som militära insatser mot IS, skärpta straff och en strängare flyktingpolitik. När kristdemokraterna nu senast i budgetpropositionen prioriterat familj och pensionärer med lika skatt för pensionärer och löntagare upp till 14 000 kronor i månaden har många uttryckt att de känner igenkristdemokraterna.

LÄS MER: Torsten Larsson (KD): "Vi vill ha större och färre regioner"

Kommande opinionsundersökningar får visa om det blir en uppgång, säger han.

– Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor sitter inte i riksdagen och det kan utgöra ett handikapp, som dock närmare valet kommer att minska i betydelse.

Mer läsning

Annons