Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABF: "Vi betalar inga körkort"

ABF betalar inga körkort till någon. Det förtydligar Bengt-Ove Lundell på ABF i Borlänge.
– Däremot bidrar vi till att många oavsett ursprung kan få kunskaper som gör det lättare att ta sitt körkort, säger han.

Annons

Bengt-Ove Lundell på ABF i Borlänge är bedrövad över den storm som dragit fram på sociala medier de senaste dagarna. Anledningen var en artikel i måndagens Dala-Demokraten där man berättar att kursdeltagare i en av ABF:s studiecirklar gavs en bra plattform för framtida körkortsstudier.

– Vi samarbetar med många medlemsorganisationer och föreningar som har studiecirklar på ABF. I det här fallet har vi en cirkelledare från Somalia som leder studiecirklar i trafikkunskap och trafikteori. Han håller i cirkeln ideellt för sina somaliska kamrater och därför blir också studiecirkeln gratis för deltagarna, berättar Lundell. Så är även fallet med andra ämnen där ledaren ställer upp ideellt. Det har inget med ursprung eller hudfärg och göra.

– Vi har inget med själva körkortet för studiedeltagarna att göra. Övningskörning, uppkörning och teoriprov får man klara av själv och naturligtvis betala för. Vi ger dem förutsättningar att klara körkortets teoridel. Det är lika för alla, säger Lundell.

– ABF står för alla människors lika värde och vi ser med stolthet på de folkbildningsinsatser vi gör tillsammans med våra cirkelledare vilket bidrar till ett bättre samhälle för många, säger Lundell.

Mer läsning

Annons