Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Är i semestertider den vanligaste frågan till turistbyrån

Annons

Det är bråda dagar på Turistbyrån i Borlänge. Holländare, fransmän, tyskar, norrmän och en och annan svensk turistar i Borlänge-trakten. De är pålästa och vill ha tips på utflyktsmål.

- Visst ökar antalet besökare till Borlänge under sommaren, säger Eva Bengtsson på Turistbyrån.
Det vanligaste frågan som Turistbyrån får är: Vad kan vi göra här i dag?
- Beroende på vem som frågor och hur vädret är rekommenderar jag alltifrån Ornässtugan till Aquanova, säger Sanna Rosell på Turistbyrån.

Holländare vill vildmarkscampa

Många holländare som kommer på besök till Borlänge vill campa mitt ute i det fria berättar Eva Bengtsson.
- Fast jag föreslår vanlig camping vill de vildmarkscampa mitt ute i skogen. Kanske för att de i Holland är så trångbott.
Många turister som kommer till Turistbyrån är pålästa besökare. De kommer till hit för att få ytterligare information om besöksmål de sedan tidigare känner till.

Resan är målet

Lena och Jan Gavelin från Sundsvall är på väg till Grythyttan på sin motorcykel. De stannar till i Borlänge för ett besök i Hantverksbyn.
- Vi är ute och semestrar några dagar. Vi har varit här flera gånger. Det är vägen till målet som är resan. Att få puttra fram på motorcykeln längs vägarna.
Turistbyrån i Borlänge får frågor som rör hela Dalarna och Eva Bengtsson poängterar att de marknadsför hela Dalarna.
För en borlängebo som vill turista i sin hemmamiljö tipsar Eva Bengtsson att det gäller att se sig omkring i sin närhet och besöka det vackra som finns.

LISA LINDER LINDBERG

Mer läsning

Annons