Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äventyrsbadet polisanmäls efter farlig incident i somras

Annons

Duv Lars-Gunnar Lech har polisanmält äventyrsbadet Aqua Nova efter en incident i somras.
- Jag ropade länge efter hjälp men det fanns ingen där, säger han.

Han och hans fyraåriga dotter Gabriella badade i somras i bassängen. Hallen var nästan tom. Gabriella låg på en dyna. De gick runt i vattnet. Plötsligt drogs de in mot en vägg i vågbassängen.
- Det kändes som om undervattensströmmar tog tag i fötterna och drog mig mot djupare vatten. Jag orkade inte hålla emot.

Skrek på hjälp

Plötsligt nådde han inte botten. Han förlorade fotfästet. Omkring honom fanns endast en slät vägg en och en halv meter ovanför huvudet. I samma veva startar vågmaskinen. Gabriella faller i vattnet. Hon håller sig krampaktigt runt pappas hals. De trycks mot väggen av vågorna.
- Men det fanns ingenting att ta tag i. Ingen ränna eller handtag, ingenting. Jag kom inte därifrån och började skrika på hjälp. Men inga badvakter eller andra personer fanns i hallen, säger han.

Hjälp av gäst

Efter fyra fem minuter lyckades han ta sig in mot grundare vatten. Han fick till slut tag i en annan gäst som tog emot Gabriella. Faran var över. Men paniken hade varit nära, erkänner han.
- Jag blir arg över två saker. Det finns ingen personal i hallen och inget att ta tag i vid väggen där det var djupt. Tycker väl att de åtminstone kan sätta upp en kamera i hallen.

fribiljetter

I kassan fick han senare veta att det tidigare funnits rep att greppa tag i. Dessa har dock tagits bort för att repen blivit uppblötta.
- Vi fick två fribiljetter som plåster på såren. Gabriella har sagt att hon aldrig mer vill bada på Aqua Nova.
Duv Lars Gunnar säger att han är en van simmare sedan barnsben. Nu har han polisanmält anläggningen. Rubriceringen är framkallande av fara för annan.
Äventyrsbadets plats-chef, Ulla-Karin Solum har inte hört talas om incidenten.
- Jag kan inte kommentera eftersom jag inte tagit del av vare sig händelsen eller anmälan. Jag ber att eventuellt få återkomma med en kommentar, säger hon.
KENNETH ISELI
0243-920 25
kenneth.iseli@daladem.se

Mer läsning

Annons