Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blöt invigning av Hälsans Stig

Med musik och tal invigdes Hälsans Stig på sportfältet i Borlänge.
Vädrets makter var inte på allra bästa humör den här försommarkvällen.
Många medlemmar från föreningen HjärtLung i Borlänge fanns ändå på plats för att promenera längs den två kilometer långa slingan.

Annons

HjärtLung-föreningens ordförande Lars-Göran Ljungdahl vid starten av den  nyöppnade Hälsans Stig.

– Det var förstås lite oturligt att det skulle regna, men det förtar inte glädjen, sade Lars-Göran Ljungdahl, orförande i föreningen Borlänge HjärtLung.

Han berättar att själva idén urspungligen kommer från Irländska Hjärtfonden. Grundtanken är att främja motion i alla åldrar och att förebygga hjärt-och kärlsjukdomar.

HjärtLung-kören sjöng upp på ett lastbilsflak vid invigningen.

I samarbete med Borlänge kommun och Riksförbundet HjärtLung har man nu tillsammans förverkligat idén .

Den två kilometer långa slingan leder fram i en omväxlande miljö i anslutning till sportfältet. Hälsans Stig finns i dag på cirka 130 platser runt om i landet. Nu kan även Borlänge stoltsera med en stig vid sportfältet.

Kerstin Örjes var först ut av alla längs Hälsans Stig.

– I landet i stort har man tappat många medlemmar, men det gäller inte här i Borlänge. Vi har även en livlig verksamhet med till exempel vattengympa och lättgymnastik, tillägger Lars-Göran Ljungdahl.

Vid invigningen stod Hjärt lungkören och Trio Fobi för den musikaliska underhållningen. Tal hölls av Lars-Göran Ljungdahl, Riksförbundets andre vice ordförande Allan Larson och Christian Kaddik från fritidsnämnden. Innan det var dags att ge sig ut på en premiärtur längs slingan bjöds alla på kaffe med dopp.

Trots regn och rusk var det en hel del som kom till sportfältet.

Mer läsning

Annons