Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge-vd upptaxeras med över 800 000 kronor

Annons

Klart är att Borlänge-vd:n satt in stora pengar på sitt privata konto.
Travvinster, hävdar vd:n.
Förtäckt lön hävdar skatteverket och får medhåll av länsrätten som upptaxerar Borlänge-vd:n med över 800 000 kronor.

Skatteverket genomförde en revision mot det aktuella bolaget för två år sedan. Då upptäcktes en rad transaktioner som skatteverket anser felaktiga. Bland annat har nästan 350 000 kronor satts in på vd:ns privata bankkonto. Vid insättningarna har bolagets insättningskvitton använts.
Vd:n hävdar att pengarna kommer från spel på trav och han har redovisat en rad vinstbongar som ska styrka detta.

Blev inte trodd

Att bolagets insättningskvitton använts i sammanhanget har vd:n förklarat med att han satt in pengarna via bankbox som enbart vänder sig till företagskunder.
Skatteverket tror dock inte på vd:n. Enligt skatteverket har vd:n visat upp ett antal vinstbongar på smärre belopp och myndigheten anser det vara osannolikt att ett sådant spelande skulle ge överskott. Dessutom ifrågasätter skatteverket att vd:n skulle spara småsummorna i flera månader för att sedan sätta in en klumpsumma.
Skatteverket och länsrätten hävdar att mannen tagit ut pengar från bolaget och satt in dessa på sitt eget konto. Myndigheterna anser att insättningarna ska betraktas som lön och därmed ska skatt och sociala avgifter betalas.

På vd:ns konto

Revisionen mot företaget visade också att ersättningar från tre olika leverantörer till bolaget satts in direkt på vd:ns konto. Det handlade om 1,6 miljoner kronor. Bolaget medgav att det gjort fel på den punkten. Kontentan av revisionen blev att bolaget eftertaxerades på moms och arbetsgivaravgifter.
Vd:n eftertaxerades med över 800 000 kronor för taxeringsåren 2002, 2003 och 2006. Han ska också betala skattetillägg på den skatt som belöper på beloppet.
LARS INGVAR ERIKSSON
023-475 10
larsingvar.eriksson
@daladem.se

Mer läsning

Annons