Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brudklänningsbutik välkomnar kronprinsessans förlovning

/
  • Sandra Östh driver en bal och brudklänningsaffär i Borlänge som väntas få uppsving i och med den kungliga förlovningen konstaterar blivande brudenAnna Haars och butiksmedarbetaren Evelina Goldheim.FOTO: KERSTIN ERIKSSON
  • I axelfritt och långt vill gärna Anna Haars gifta sig när hon går fram till prästen med sin Ulf Persson.FOTO: KERSTIN ERIKSSON
  • Sanda har kläder, skor, smycken och handskar för alla festliga tillfällen. Något hon väntar får än mer uppsving i och med förlovningskalaset på slottet.FOTO: KERSTIN ERIKSSON
  • I valet och kvalet....Anna Haars från Malung reste på onsdagen till Borlänge för att prova ut sin brudklänning inför vigseln i maj.FOTO: KERSTIN ERIKSSON
  • Skor till festen eller bröllopet finns också att hyra hos Sandra.FOTO: KERSTIN ERIKSSON

Annons


- Det hr r precis vad vi behver. Efter finanskris och lgkonjunktur kan vi brja se framt igen.
Det sger Sandra sth som driver butiken Alexandras Brud Bal i Borlnge. En butik med frasande kreationer, blndvita brllopsklnningar och tuttenuttiga brudnbbsfrackar. En butik som vntar nnu mer brllopsplanering nu nr kronprinsessan Victoria har bestmt sig.

- Framfr allt tror jag att mnga kommer att gifta sig nsta r bara drfr att hon gr det. Och nr datumet blir knt, tror jag mnga kommer att vlja det ocks.
Det sger Sandra som drivit sin butik p heltid i centrala Borlnge sedan 2005 ven om hon varit i branschen sedan 1996.
- I fjol var ett helt fantastiskt r vad gller brllop. Det har vl mattats av lite grann i r, och vi knde kanske lite oro infr 2010. Men inte nu. Inte efter kronprinsessan Victorias besked.
Hur mrker ni annars av finanskris och lgkonjunktur?
- Inte alls - faktiskt, sger Sandra nstan urskuldrande. Nej, vi har inte mrkt ngonting. Det r nstan tvrtom att i svra och hrda tider s vill vi kosta p oss mer glitter och glamour. Och p familjen.

Inbokade baler

Flera baler r redan inbokade i vr. Men Sandras kunder kommer inte bara frn Borlnge med omnjed. Och det r inte bara brudpar som kommer.
- Jag har nog mer kunder frn Gvle, Vsters, Slen, Uppsala och Stockholm. De kommer hit fr att det r lite billigare och de tycker sig f bttre service. Hr kan de kl upp sig frn topp till t. Liksom brudnbbar och gster.

Kunder frn Malung

Mitt under intervjun kommer Anna Haars in i butiken. Hon hennes mamma och lille son har rest frn Malung samma morgon i syfte att se ut Annas brudstass.
- Vi bestmde oss i hstas. Vi har redan bokat kyrka och prst. Vi kommer att gifta oss i maj. Men det blir ett litet brllop i all enkelhet fr den nrmaste familjen.
Men det ska nd helst vara lng klnning och lille sonen ska ha kostym.
Vad r moderiktigt just nu? Och sys kreationerna upp?
- Nej, vi kper in nytt. Sedan ndrar vi det som behver ndras. Vad gller modell och frg r det oftast hur det passar till personen i frga. Men ser man till modeller s r nog axellst det populraste just nu. Grna med snrning bak. Drp fljer halterneck dr axelbanden gr samman i nacken och lmnar axlar och rygg bara, sger Sandra sth.
KERSTIN ERIKSSON
0243.92020

kerstin.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons