Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DD kartlägger bensinpriserna i Borlänge

Annons

Bensinpriset stiger och rekorden slås om och om igen.
Billigaste bensintanken i Borlänge kunde på fredagen tankas på Jet, 15 öre billigare än på andra ställen.

Under fredagen sammanställde DD priserna för 95-oktanig bensin samt diesel vid Borlänges bensinmackar.
Priset under förmiddagen skiljde sig inte nämnvärt mellan de olika bensinstationerna.

Billigast obemannat

Billigaste bensinen i Borlänge fanns under fredagen vid Jets två obemannade bensinmackar i stan. Där kunde bilister och andra trafikanter tanka billigast. Skillnaden var 15 öre för en liter 95-oktanig bensin jämfört med de andra bensinstationerna.
För samtliga bensinmackar i Borlänge låg priset på strax under 14 kronor litern. Billigast dieselpriset fanns även hos Jets två bensinmackar i stan.

Kö till pumparna

Under tiden DD var på plats vid Jets obemannade bensinstation vid Gyllerondellen var det ständigt två till tre bilar i kö till pumparna.
Lennart Björk var en av de som stod i kö till den billigaste bensinen i stan.
Han berättar att han alltid brukar tanka på Jet. Han har märkt skillnad i plånboken allt eftersom att priserna höjts och har också ändrat en del i sina körvanor.

En tank i månaden

Han tankar inte lika många gånger idag jämfört med tidigare år. En tank i månaden blir det för Lennart Björks del numera.
- Bensinpriset är falldeles för högt för att jag ska kunna tanka mer. Men vad ska man göra, jag behöver ju bilen ibland.
Flera av bilisterna som DD pratar med är medvetna om att bensinpriset går upp och ner. Ibland flera gånger per dag. Men Jenny Alldén tänker inte så mycket på prishöjningarna av bensinen.

Frivilligt köra

- Det är frivilligt att köra bil. Prishöjningarna är inget som drabbar mig. Vi använder bara bilen om vi ska bort eller hälsa på någon, annars tar jag mig fram på annat sätt, säger hon och kör i väg i sin bil.

LISA LINDER LINDBERG

Mer läsning

Annons