Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"- De såg och tog chansen då vi inte kan någon engelska"

Annons

För 60 000 kronor skulle engelskspråkiga asfaltsanläggare lägga stenplattor hos Ragnar och Margareta Scherling i Åselby.
- Vi kan inte ett ord engelska och jag sa nej hela tiden, ändå kom de tillbaka och började spraya på uppfarten, säger Ragnar.

DD berättade i lördags om oseriösa asfaltsanläggare. Ragnar och Margareta Scherling i Åselby fick i torsdags oväntat besök av asfaltsanläggare. När paret Scherling var ute i trädgården stannade en bil utanför gården. Två män i arbetsställ klev ur bilen, den ena gick in till parets Scherlings gård, den andra till grannen.
- Han presenterade sig inte och började prata engelska. Han ville göra om vår garageuppfart och lägga stenplattor. Han visade bilder på grävmaskiner och hur arbetet skulle gå till, säger Ragnar Scherling.

Mätte inget

Ragnar och Margareta har funderat på att göra om garageuppfarten. Till en början verkade mannens erbjudande bra. Men ju mer påstridig han blev desto mer misstänksam kände sig Ragnar.
- När han sa att det skulle kosta 60 000 kronor utan att ha mätt en centimeter skrek jag bara "no, no" och ruskade på huvudet.
Ragnar skakade då hand med mannen som lämnade gården.

Gul sprayfärg

Senare på kvällen parkerade en lastbil utanför huset. Ragnar och Margareta upptäckte att mannen ifrån eftermiddagen började spraya och markera med gul färg på uppfarten.
– Jag sprang ut direkt och skrek: Get out, vi är inte intresserade, berättar Ragnar.
Dagen efter parkerade en lastbil och en skåpbil utanför parets hem och fyra män i arbetskläder hoppade ur bilen klara att börja arbeta.
– De sa att de hade beställt material till min garageuppfart, trots att vi sagt nej och inte hade skrivit på något kontrakt. De uppfattade mitt handslag som ett ja. De såg och tog chansen då jag inte kan någon engelska, säger Ragnar.

Varnar andra

Ragnar stod på sig och hämtade grannen till hjälp för att översätta. Arbetsledaren var till en början påstridig, men när grannen höjden rösten försvann männen. Ragnar Scherling har nu polisanmält händelsen och vill varna andra för dessa engelsktalande asfaltsanläggare. Margareta Scherling undrar vad som hade hänt om de inte varit hemma.
- Kunde vår gård ha varit uppgrävd när vi kom hem.
LISA LINDER LINDBERG

Mer läsning

Annons