Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Demonstranterna är vänliga och beklagar vad som hänt”

Annons

Brist på information.
Det är det stora problemet för Pelle Hansson från Borlänge och Dalarna som just nu sitter fast i Bangkok i Thailand.
I dag på morgonen skulle han ha anlänt till Sverige igen efter sin semestervistelse i Thailand. Men han sitter på ett hotell utan aning om när han kan beredas plats hem.
- Men i Bangkok är det lugnt. Det enda som visar av oroligheterna är att det börjar bli trångt på hotellen. Själva ockupationen har vi inte märkt av.

Men Pelle Hansson vet genom bekanta, som vistats vid flygplatsen, att ockupanterna inte varit hotfulla känslor mot turisterna.

Trevliga mot turister

- Våra bekanta som tvingades övernatta på ett hotell vid flygplatsen, var ute och gick samma kväll mitt bland demonstranterna. De var utrustade med pinnar och järnrör. Men mot turisterna var de trevliga. De frågade vart de skulle åka, och beklagade att det blivit så här.
Ockupationen gäller inte bara flygplatsen utan också flygtornet. Men oroligheterna och att skottlossning skett är inget som Pelle Hansson märkt något av.

Brist på information

När han kan komma hem har han ingen aning om idag.
- Det värsta är bristen på information. Vi sökte Finnair utan att få något svar. Till slut fick vi ett sms om när och vart vi skulle ringa. Vi försökte i tå timmar, Det var bara upptaget. Sedan hade de stängt linjen.
Först två timmar efter att Pelle Hansson gett upp och skaffat ett hotellrum för natten då han inte räknade med att det skulle bli någon flygresa hem på onsdagskvällen, så kom beskedet vart resenärerna skulle vända sig för att få hotellrummet betalt av Finnair.

Kan få betala själv

- Risken är att vi får betala själva. Finnair har hänvisat till försäkringsbolaget som i sin tur hänvisar till flygbolaget. som säger sig inte kunna rå för det som hänt.
Pelle Hansson har funderat på att ta bussen och åka till Phuket för att på något vis kunna ta sig hem därifrån.
- De som åker direktflyg till Phuket är ju inte berörda av oroligheterna och flygstoppet som vi.

Mer läsning

Annons