Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blev borgen för lån till konstgräs men inget beslut om teknikhall

/
  • -- Det här det mest ångestfyllda ärende jag haft sen Omsorg för alla kom in i fullmäktige. Jag är uppväxt i idrotten och vet att det finns ett behov för en fotbollshall. Men det finns så många andra behov, sa Lars-Erik Skoglund, ofa, och ville skicka till

Annons

Ja till konstgräs på Domnarvsvallen, men teknikhallen i Kvarnsveden skickades tillbaka.
Det var en ibland hård debatt när fotbollsfrågorna var uppe i kommunfullmäktige i går kväll.

De förslag som låg på fullmäktiges bord, var att kommunen skulle ge borgen för ett lån till konstgräs på Domnarvsvallen, samt borgen till lån för en del av kostnaderna för bygget av en hall vid Kvarnsvedens IP. Den större delen av investeringen i hallen ligger hos andra intressenter och sponsorer.

Bidrag till hall

Dessutom låg det i förslagen att kommunen ska lösa in lånet på fem miljoner för konstgräset 2011, samt att kommunen ska ge ett investeringsbidrag på en miljon i år, samt därefter ett driftbidrag till teknikhallen på en halv miljon per år.
Beslutet blev ja till borgen för konstgräs, men hela ärendet med en teknikhallen skickades tillbaka till kommunstyrelsen. För det behövs endast en tredjedel av rösterna. 21 av fullmäktiges 60 ledamöter röstade för att skicka tillbaka ärendet.

Tvist om budget

Den fråga som kom att bli het i debatten, var om det var rätt att ge ett bidrag till driften av hallen, när kommunen har ett driftunderskott.
- Pengarna finns i årets budget. Det är inte några pengar vi rycker från nån annan stans, sa Nils Persson, s.
- Men är det en brist, så finns det inte längre någon reserv, kontrade Ulla Olsson, m.

Nya allianser

Det är länge sedan de politiskt valda var inne i en sån känslofylld debatt som debatten om fotbollen. Frågor om fotbollen kontra kulturen och driftunderskottet var uppe i diskussionen, liksom fotbollen kontra andra idrotter.
De gamla vanliga politiska uppdelningen var som bortblåst. Moderaten Ulla Olsson, och vänsterpartisten Leif Lindström enade sig med Lars-Erik Skoglund, ofa, om att återremittera ärendet.
- Det handlar om att ställa saker mot varandra, sa Leif Lindström, v.

Förespråkare

Även folkpartisten Lars Ingvarsson argumenterade för återremittering. Ingvarssons partikamrat Bruno Blomquist var i stället en av de stora förespråkarna för att satsa driftstöd på en teknikhall. Andra förespråkare var Nils Persson, s, Elvan Cicen, s, Lena Reyier Ingman, c, Kenneth Persson, s.
PER EKLUND
0243-920 28
per.eklund@daladem.se

Mer läsning

Annons