Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det kom småglin och snodde funktionärernas väskor"

Annons

På måndagsmorgonen är campingen som ett öde slagfält. De enda människorna som är kvar är Frida Lövborg och Carlos Saxlund. De är missnöjda över att campingpersonalen öppnade grindarna på söndag förmiddag.
- Det kom in småglin och snodde flera funktionärers väskor, som de hade kvar i tälten, säger Carlos Saxlund.

- Vi festade sista natten. Då var det sex personer kvar men många drog framåt tvåtiden, säger Frida Lövborg. Hon och Carlos Saxlund har jobbat som funktionärer. Under söndagen rev de öltält på området och nu håller de på att packa ihop.
- Vi tyckte att det var kul att stanna en natt till. Dessutom går vårt tåg först idag, säger Frida Lövborg. Tältet de sovit i är inte deras utan något de hittade tomt på söndagen.
- Vi hittade ett stort och fräscht tält. Vi orkade inte sätta upp vårat eget, säger hon. De hittade en fin luftmadrass också. Frida Lövborg tyckte att festivalen var grymt bra, men Carlos Saxlund håller inte riktigt med.
- Det var helt ok, men det var inte jättemycket Peace Love. Han tycker att campingen var mycket bättre förra året. I år fick de stå i kö i tre timmar för att komma in. Han tycker också att det har varit lite väl mycket poliser och väktare på campingen. Han berättar att de väckte en kompis till honom som var full och hade somnat i tältet.
- De gick in i tältet och kollade hans id-kort, och frågade om han var kriminell eller hade tagit droger, säger Carlos Saxlund.
- Jag tycker att det är taskigt att väcka någon så. Alla som går och lägger sig är inte knarkare. Nån måtta får det vara, fortsätter han. Frida Lövborg håller med om att väktarna tog i lite för mycket.
- De kom och sa till en vad man än gjorde., säger hon.
Det är inte helt enkelt att vara sist kvar på campingen. Alla toaletter är låsta, men tillslut hittade de en som var öppen. Ett problem var att personalen på campingen öppnade grindarna vid tolv på söndagen. Då tyckte de att alla borde vara på väg hem.
- De glömde att det var många funktionärer som jobbade på söndagen, och fortfarande hade sina grejer kvar, säger Frida Lövborg. Carlos Saxlund berättar att det kom in unga killar och stal väskor i tälten.
- Jag fattar inte varför de öppnade grindarna, säger han.
Patrik Hammar, operativ chef för Peace Love, säger att eftersom campingen stängde klockan tolv på söndagen öppnades portarna för lastbilar som skulle hämta skräp.
- De som stal grejer måste ha smitit in då. Han berättar att de inte tänkte på att ha bemanning vid grindarna.
- Det är beklagligt. Vi har rätt ut det med dem som blev bestulna, och det är något vi ska tänka på nästa år, säger han. Efter att de fick veta att folk blivit av med grejer satte de in personal vid grindarna igen.
ANNI ALM

Mer läsning

Annons