Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter sju veckors renovering öppnar Aqua Nova åter idag

/
  • Klart att ta emot besökare igen. Äventyrsbadet öppnar idag efter att ha hållits stängt de senaste sju veckorna. FOTO: TOMAS NYBERG
  • Hampus Rasmussen tillhör personalen på Aqua Nova. I dag ska han lussa för badgästerna. -- Jag ska vara utklädd till julgris. För den som vill se en julgris hoppa från fem meters höjd ska vara på plats ikväll, säger Humpus och avslöjar därmed en del av k

Annons

Känner du för att ta ett bad under Lucia? Efter sju veckors renovering slår äventyrsbadet Aqua Nova åter upp sina portar idag.
- Anläggningen är renare och fräschare än någonsin, säger platschef Ulla-Karin Solum.

Taket är tätat. Precis som en del andra energikostnadshöjande läckor i anläggningen. Dessutom har personalen under de sju veckorna kunnat ägna sig åt upppfräschning man i vanliga fall inte hinner med.
- Nu är det rent överallt. Vi har städat i varje litet hörn av anläggningen. Skåp, brunnar och även olika rum i A-hallen är renoverade. Äventyrsbadets broar är utbytta, ja till och med ventilationsgallren är rengjorda, säger Solum.
Enligt henne har takreparationen gått över förväntan.

Förhoppningar

- Vad jag har förstått var det inte så illa som befarat. Jag tror det fungerat bra för byggjobbarna. Byggställningarna får stå kvar utanför under lördagens återinvigning. Men de stör ju inte badgästerna.
Under fredagen fanns förhoppningar om att även hinna få utebassängen klar till dagens återinvigning. Däremot öppnar vattenrutschkanorna inte förrän om en vecka, kanske.
Under fredagen gick personalen och byggarbeterna omkring och njöt av den rena, fräscha och lugna känslan. Vattnets porlande var det enda som hördes när man testkörde anläggningen.
- Det känns som lugnet före stormen.
För stormat har det gjort. DD har skrivit om hur företaget som driver anläggningen, Medley, hotat utnyttja en utstigningsklausul efter fem raka års förlustverksamhet. Trots alla besökare.
I slutet på nästa vecka ska parterna sitta ned. Då kommer slutgiltigt besked om kommunen tar över eller inte.
- En sådan rockad kommer inte att märkas för badgästerna. För oss anställda skulle det kännas lite sorgligt att lämna Medley. Vi har trivts jättebra allihop med bra sammanhållning i företaget. Stämningen var lite dämpad när beskedet kom även om vi visste att det inte drabbar personalen numerärt.
Anläggningen har 17 heltidstjänster, instruktörer och timanställda. Totalt runt 30 personer.
- Jag tror inte att det skulle innebära någon skillnad vare sig för personalen eller kunderna om kommunen driver anläggningen.

Simsällskapet lussar

Klockan tio öppnar simhallen. Borlänge simsällskap lussar enligt traditionen. Äventyrsbadets personal vill inte vara sämre de.
- Vi går också runt i ett litet lussetåg i hela anläggningen sedan. Vi bjuder även på pepparkaka och glögg. >
KENNETH ISELI
0243-920 25
kenneth.iseli@daladem.se

Mer läsning

Annons