Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exploatörer tävlar om att utforma nya bostäder vid Ornäs hamn

Borlänge kommuns markanvisningstävling om att skapa ett nytt bostadsområde i Ornäs hamn tar nu nästa steg.

Annons
Här vid idrottsplatsen i Ornäs ska nya bostäder  byggas. En tävling pågår om vem som ska få uppdraget att utforma området.Foto: Borlänge kommun

– Det är väldigt roligt att så många exploatörer har lagt ner tid och kraft på att skapa nya bostäder i Borlänge. Tre av totalt sex team går nu vidare till att delta i själva markanvisningstävlingen, säger Jan Bohman (S) kommunstyrelsens ordförande. 

Planerna är att 50-100 bostäder i olika upplåtelseformer ska byggas på och omkring idrottsplatsen i Ornäs som ligger strax ovanför Ornäs båthamn.

Mellan den 10 september till 10 oktober har exploatörer kunnat lämna in en intresseanmälan till tävlingen. Anmälningarna har bedömts utifrån gestaltningsmässig förmåga, erfarenhet av liknande projekt, ekonomisk förmåga och stabilitet, tävlingsteamets kompetens och organisatoriska förmåga. 

Den 20 november startar tävlingen för tävlingsteamen som har gått vidare från urvalet. Den som vinner får rätt att förhandla vidare med kommunen och köpa marken för att bygga.

En sak som måste lösas är idrottens behov när Ornäs IP blir ett bostadsområde. Det är framförallt Ornäs BK som berörs av byggprojektet. Kommunen har tidigare talat om att flytta fotbollsplanen till Ornäs skola. 

Mer läsning

Annons