Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick problem med att leverera matlådorna till pensionärer

Företaget som tillagade matlådor till pensionärer i Borlänge fick problem att leverera maten. Kommunen tvingades därför hastigt byta leverantör.

Annons

– Problemen började i torsdags förra veckan då vi fick signalerna. Men alla har fått mat, ingen har blivit utan. Vi ordnade det på olika sätt, säger Anna Andersson, chef för sociala sektorn vid Borlänge kommun.

Det är nu Sodexo som från och med torsdag 27 oktober står för innehållet i matlådorna till kommunens äldre som beställer maten. Liksom tidigare delar Samhall ut matlådorna.

Från och med torsdag kommer Borlängebor som får hem matlådor att få en ny meny. Under de första dagarna kommer menyn att vara mycket begränsad, med endast de mest populära rätterna, meddelar Borlänge kommun i pressmeddelande.

Från och med november blir det lika många rätter som tidigare.

– Vi beklagar att förändringen sker så snabbt inpå. Samtidigt är jag glad att vi lyckats hitta en snabb lösning med hjälp av Sodexo och Samhall och att alla därmed får sina matlådor, säger Anna Andersson.

Varje vecka levereras cirka 700 matlådor ut till Borlängeborna. Sedan tidigare pågår en upphandling av leverantör från och med 2017.

Mer läsning

Annons