Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flicka straffad på förskolan Ansågs för jobbig

Annons

En förälder har skrivit till Skolverket och anmält brister på en förskola i Borlänge.
Bland annat har föräldern flera gånger blivit ombedd att hämta dottern ”för att hon var så jobbig”.
Vid ett tillfälle har dottern blivit instängd, hävdar föräldern.

I höstas vägrade dottern gå med på tipspromenad. Förskolan ringde då efter föräldern som måste komma och hämta. En anställd förklarade att dottern förstört hennes dag, berättar föräldern.
- När vi kom hem pratade vi i lugn och ro. Det var så enkelt att hon var ledsen för att hon inte hade en kompis att hålla i handen.
I sin anmälan hävdar också föräldern att personal hållit dottern kvar i ett rum och stått för dörren. Orsaken var att barnet vägrat att städa efter sig.
Senare under hösten var dottern ensam kvar med en anställd på förskolan. De andra barnen hade fått gå iväg på pysseldag.

”För jobbig för bad”

Vid ett tillfälle var dottern den enda i gruppen som inte fick följa med och bada. Skälet var att hon och ett annat barn smitit från förskolan vid flera tillfällen under veckan, skriver föräldern som också fått förklaringen att personalen tycker att det blir för jobbigt att ta med dottern till badet, ”hon bara springer omkring”.
- Den flicka de beskriver är inte min dotter, anser föräldern och berättar om tecken på att barnet den senaste tiden gått tillbaka i sin utveckling.

Båda sidor höras

Skolverket vill nu att kommunen svarar på kritiken. Barn- och skolnämnden är ansvarig.
- Det här är en version. Vi ska nu göra en utredning och ta in uppgifter från skolområdet om vad som har hänt, säger ordförande Mariann Nordlöf (s).

Mer läsning

Annons