Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningen har problem att betala löpande räkningar

Annons

Folkets Hus-föreningen i Kvarnsveden är i likviditetskris.
Får föreningen inte anstånd med betalningar eller nytt kapital hotar konkurs. Ett extra årsmöte nästa vecka med ägarna ska ventilera problemen.
- Det är för tidigt att kasta yxan i sjön, kommenterar Göran Tägtström, vice ordföranden. Jag tror att vi kan nå en lösning för en fortsatt verksamhet.

Folkets Hus Kvarnsveden har 100-årig tradition. I byggnaden vid Kvarnforsplanen har Folkets Hus huserat sedan slutet av 1950-talet. Nu är verksamheten hotad. Folkets-Hus rörelsen svårt att betala löpande räkningar.
- Det känns inte alls roligt, säger Göran Tägtström. Istället för att planera verksamheten får vi sitta i krismöten.

Stängs ute

Det är Tunabyggen som äger fastigheten. Tunabyggen berörs i högsta grad av de diskussioner som nu förs. Betalas inte hyran, eller en överenskommelse nås, betyder det att Folkets Hus-föreningen i Kvarnsveden stängs ute från huset.
Under Börje Andersson tid gjordes en enkät bland kvarnsvedsborna vad de mest månade om. Vid sidan av vården och omsorgen var det Folkets Hus.
- Därefter ville de ha dit en järnhandel, minns Göran Tägtström. Det visar att Folkets hus har en given plats i kvarnsvedsbornas hjärta.

Har klingat av

När enkäten gjordes var det drag i Folkets hus. Dans varje helg. På senare år har flera verksamheter klingat av.
- Vi har förlorat heldags konferenser, säger Göran Tägtström. Tidigare bokades heldagar med middagar. I dag är sådana arrangemang sällsynta.
Danserna har upphört, bion går på halvfart och ungdomssatsningen Ur flyttade till Cozmoz.
Det Göran och andra i styrelsen har i rockärmen inför årsmötet är att hösten traditionellt är goda månader. En tid när bokningarna ökar och ekonomin visar överskott.
- Läget blev akut i och med att juni och juli gick utan ett enda arrangemang.
Trots svårigheterna tror han och övriga i styrelsen att det ska ordna sig.
- Styrelsen träffas idag för att få ihop ett program som visar att det finns en framtid för fortsatt verksamhet. Planerna kommer vi att redovisa för ägarna på det extra årsmötet.
HANS DAHLQVIST

Mer läsning

Annons