Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förmedlade jobb i sina lokaler

Annons

Jobb till tusen-dagarna kändes rätt. Arbetsförmedlingarna har hittat ett nytt koncept.
- Det här är helt klart något att jobba vidare med, säger Magnus Berglund,på Arbetsförmedlingen i Borlänge.

Att låta arbetsförmedlingens lokaler bli mötesplatsen mellan arbetgivare och deras framtida personal känns naturligt. Det säger handläggare på arbetsförmedlingen.
- Det här känns som helt rätt sätt att jobba på, säger Berglund.
I Borlänge fanns ett knappt tiotal företagare i olika branscher på plats. Antalet anmälda var fler men några lämnade återbud.
- De som var där rapporterar om spännande möten och många ansökningar. Det fanns även arbetsgivare utan direkta anställningsbehov på plats. En förfrågan visar att företagarna vill se samma koncept igen.
Nu väntar ändå en utvärdering. Företagarna fyller i en enkät. Arbetssökande stämmer av med sina handläggare.
- Framöver blir det nog möten som är mer nischade mot vissa branscher. Teknik för sig och vård- och omsorg för sig och så vidare, säger Berglund.

Knökfullt i Falun

I Falun var det knökfullt på arbetsförmedlingen. Tio utställare fördelade på samordnare och företagare trängdes med en mängd arbetssökande. Från Avesta rapporteras om ett par hundra arbetssökande på plats. Välfyllt för att vara där. Arrangemanget blir återkommande halvårsvis. Datum för träff är redan spikat.
- Företagarna tyckte nästan det var lite väl mycket folk i Falun. Det blir nog till att nischa träffarna i framtiden. Nu levde vi verkligen upp till vårt namn när vi förmedlade arbeten i våra lokaler, säger David Cluer.
KENNETH ISELI

Mer läsning

Annons