Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I år var de tre gånger fler än förra året

/
  • Bästa UF-företag Borlänge-Säter. Berra Bergquist och Didrik Hurtig från Dahlandergymnasiet i Säter berättar om företagsidén med en musikskola. - Vi har hyrt en lokal och ger lektioner nybörjare att spela gitarr, piano och bas en halvtimme i veckan, säger Berra Bergquist.FOTO: TOMAS NYBERG
  • Angelica Ohls och Josefina Svens säljer små presentpåsar med olika innehåll. - Vi har precis kommit igång med försäljningen. Under hösten lade vi mycket energi på produktionen, säger Angelica Ohls.FOTO: TOMAS NYBERG
  • Johanna Falk Gustavsson driver tillsammans med Mira Andersin företaget UF Återsken. De skapar reflexmössor för den som vill synas bättre i trafiken.- Vi har båda precis tagit körkort och insett hur viktigt det är att synas.FOTO: TOMAS NYBERG

Annons


Naturfrg, godis, smycken och tvl. Beskare stannar till, tittar, frgar och provsmakar.
I torsdags visade unga fretagare frn Borlnge och Ster upp sina produkter och ider p Kupolen. I r var de ocks fler n frra ret.

Mot bakgrund av en svart monter str tv killar med en gitarr. De berttar att de har en musikskola - DMB Music UF.
- Vi hller nybrjarkurser i gitarr, piano och bas, sger Berra Bergquist frn Dahlandergymnasiet i Ster.

Blev bsta fretag

Han driver fretaget tillsammans med Dennis Sundberg och Max Ekberg som nr DD besker fretaget r p lunch. Berra Bergquist frklarar att Didrik Hurtig som hller i gitarren bara rycker in som praktikant en stund.
Vid mssans slut stod det klart ocks klart att det var killarna frn Ster som hade kammat hem priset som Bsta UF-fretag.
I en av montrarna hittar DD Josefina Svens och Angelica Ohls frn Dahlandergymnasiet i Ster. De marknadsfr sm presentpsar fr olika tillfllen.
- Vi frsker hitta p lite olika saker och ssongsanpassa dem, sger Josefina Svens.

Det r omkring 30 fretagare frn Borlnge och Ster som samlats p bottenplan i Kupolen. Frra ret fanns det tta fretag frn Borlnge p plats under mssan i r har UF-fretagen vxt till 27 stycken.
- Det har varit ett rejlt uppsving i r. Mycket beror nog p Hagaskolans handelsprogram har kommit igng mer med det hr, sger Ulf Thored, regionchef fr Ung Fretagsamhet.

I regionfinal

Mssan r en del i den regionala tvlingen fr UF-fretag. DMB Music UF som kammade hem frstaplatsen har en vinst att vnta. Den bestr av prispengar, en plats p Borlnges fretagargala och en p en UF-mssa i Norge samt en plats i regionfinalen p Galaxen i slutet av mars.
Tillsammans med vinnarna valdes ytterligare tv fretag frn Ster och ett frn Borlnge ut att vara med p regionmssan.

ELENA LARSSON
023-475 00
elena.larsson@daladem.se

Mer läsning

Annons