Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Hultqvist kritiserar borgerligheten, men sitter själv i samma sandlåda

Annons

En fundering över försvarsministerns krönika om att det i borgerlighetens värld ska vara fritt fram att göra vinst på sjuka, skolbarn och äldres behov.

LÄS OCKSÅ: Peter Hultqvists krönika: Intet nytt under borgarnas sol!

Peter Hultqvist skrev i sin krönika i veckan om borgerlighetens välvilja till vinster i välfärden och hur detta drabbade de sämst ställda i samhället. Jag tycker han har helt rätt i sin kritik om detta, men hur kan han sedan själv sitta i samma sandlåda som Moderaterna och Centerpartiet och skriva under "avtal om köp av vapensystem" som kostar flera miljarder kronor? Det är för mig obegripligt. Dessa skattepengar skulle med all säkerhet ha tagits emot med öppna armar av de sämst ställda i vårt samhälle.

Hultqvist försvarar med näbbar och klor de beslut han tar om rekommendationerna han får av ÖB och borgerligheten, om den ökade vapenupprustningen i vårt land, skriver Kenneth. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Hultqvist försvarar med näbbar och klor de beslut han tar om rekommendationerna han får av ÖB och borgerligheten, om den ökade vapenupprustningen i vårt land. Då går det bra helt plötsligt att bolla med våra skattepengar. Jag funderar även över hur Hultqvist som kallar sig socialdemokrat verkar svälja allt som vapenlobbyisterna tutar i honom.

LÄS OCKSÅ: Peter Hultqvist sitter kvar som försvarsminister – "Det här kryper allt närmare Stefan Löfven"

Hultqvist borde som socialdemokrat ha lärt sig att vapenupprustning i de flesta fall leder till krig och inte fred. Det borde enligt min mening satsas mera på förhandlingar i stället för det som vår försvarsminister förespråkar.

Hultqvist borde kanske själv sätta på sig stridsselen, om han överhuvudtaget själv har gjort värnplikten, och bege sig till Gotland och försvara vårt land. Detta istället för att sitta och insupa goda middagar med krigsgeneraler på skattebetalarnas bekostnad.

Kenneth Nyrén, f d sosse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons