Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målartvist i Borlänge är över – ”Har samma värderingar”

Målareförbundet och Måleriföretagen har nått en överenskommelse beträffande en tvist om ett dalaföretag som facket ansett dumpat lönerna två somrar i följd, skriver Målarnas Facktidning.

Annons

Det är Miljönären i Borlänge som vid arbetstoppar har anlitat målare från Polen respektive Bulgarien.

Medan företaget anser att målarna har anlitats som egna företagare har Målareförbundet haft åsikten att de var att betrakta som anställda. Något som innebar att de skulle omfattas av kollektivavtalet. Med tillvägagångssättet tycker målarfacket att företaget har dumpat löner.

Målareförbundet och Måleriföretagen har, efter centrala förhandlingar, kommit överens om en tvist som rört ett borlängeföretag.

Ärendet avgjordes genom central förhandling och där har Måleriföretagen och Målareförbundet nu alltså träffat en överenskommelse.

– Måleriföretagen och vi har samma värderingar här. Båda vill främja seriöst företagande och rättvis konkurrens, säger Stefan Cedermark, ombudsman hos Målareförbundet till Målarnas facktidning.

Överenskommelsen innebär att företaget slutar använda det företag som anlitats och nästa gång behov finns vid arbetstoppar ska de kalla till MBL-förhandling.

Mer läsning

Annons