Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många hejaramsor hördes när det var skol-DM i fotboll

Annons

Genom snålblåsten och regnet hörs hejaramsor från långt håll. Spänningen är tät över Kvarnsvedens idrottsplats när länets tre bästa skollag gör upp om medaljerna i Skol-DM i fotboll. Två borlängeskolor, Forssaängsskolan och Kvarnsvedens skola, och en från Falun, Hosjöskolan spelar final.

- Hej, hå, hej, hå, vi älskar Forssaäng. Det bästa gäng med alla poäng, hej, hå, hejar Michelle Jansson, Emma Ström och Emma Maliqi från Forssaängsskolan. Tjejerna berättar att de har skrivit sina hejaramsor under lektionerna. Ramsorna ropas i kör för att hjälpa de fotbollsspelande klasskompisar som gör upp om finalspelet i Skol-DM. Tjejerna viftar med sin banderoll och hejar med hög röst. Att det är isande kallt och regnigt spelar mindre roll för tjejerna.

De tre bästa lagen

Skol-DM för pojkar på mellanstadiet började i höstas med lag från hela Dalarna. De tre lagen som trotsar regnrusket är det bästa mellanstadielagen i hela Dalarna. De möts för att göra upp om medaljerna. De tre skollagen består till största del av pojkar som även spelar fotboll på fritiden, berättar idrottsläraren Anders Nyberg från Kvarnsvedens skola. Han har tillsammans med två föräldrar anordnat Skol-DM.

Skott och försvarsspel

- Vi har tränat mycket på skott och bra försvarsspel. Det känns bra. Största motståndet är nog Forssaängsskolan, säger Andreas Norlin, från 6C i Hosjöskolan, Falun, samtidigt som han tillsammans med de andra spelarna från Hosjöskolan värmer upp. Att det är viktiga matcher är hosjöfotbollsspelarna väl medvetna om, men de känner sig inte nervösa.

Klasskompisarna hejar

Längs fotbollsplanen står ivrigt påhejade klasskompisar. Kim Vahlinder från Kvarnsvedens skola följer matcherna noga intill planen intensivt skakande på sin röda maraccas.
- Alla som ville fick vara med och spela från början. Jag gillar inte att spela fotboll, men det är kul att heja på.
Och hur det gick? Guldet fick Forssaängskolan, silvret gick till Kvarnsvedens skola och bronset till Hosjöskolans lag.

LISA LINDER LINDBERG

Mer läsning

Annons