Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men regnet ställde till det för arrangörerna

Annons

Dragracing på flygfältet i Borlänge lockade besökare från hela landet.
Trots att regnet stundtals hindrade bilarna från att dundra fram längs landningsbanan höll sig de inbitna besökarna kvar. Men vissa klarade av att köra racerbil trots regnet.

När Dala-Demokraten besöker dragracingtävlingarna i Borlänge har regnet precis tvingat funktionärerna att stoppa tävlingen. Med skrapor och hjullastare börjar de rensa banan från vatten. Men Liam Eriksson, 18 månader, körde bil trots regnet.
- Han fick bilen när han var åtta månader, säger mamma Ida Hedman.

Får vänta några år

Det är femte året i rad som familjen, som kör för Borlänge dragracingklubb, kommer till tävlingen.
Farfar Lasse Eriksson säger att det är svårt att slita barnbarnet Liam från den batteridrivna bilen av märket Mustang. Men än dröjer det några år innan det blir riktig tävlingsbil för Liams del.

Får köra större bilar

- När han är åtta år får han i varje fall börja köra en lite större bil än den här. De bilarna han kan köra då gör väl kanske mellan 50 och 60 kilometer i timmen, säger Lasse Eriksson.
Regnet fortsätter. Under ett paraply står Eva Björkman från Smedjebacken tillsammans med dottern Wilma, 9 år, och syster Annette Hultberg från Falun.

Snygga bilar

- Vi är här för att kolla på min man som är med och tävlar. Annars är det snygga bilar, farten, stämningen och folket som lockar, säger Eva Björkman.
Vad är bäst: Farten eller de snygga bilarna?
- Farten är bäst, säger Wilma Björkman.


LINUS HELLERSTEDT
023-47508
linus.hellerstedt@daladem.se

Mer läsning

Annons