Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När sommarsolen sviker söker sig dalfolket till Kupolen i Borlänge

/
  • -- Vi hänger här kanske en gång i veckan. Man träffar alltid kompisar här, säger Amelia Dorado, 13 år och Evelin Oinonen, 13 år, från Borlänge. FOTO: TOMAS NYBERG
  • -- Rean har gått bra. det är ungefär som ifjol, säger Eva Olofsson, butikschef Indiska. FOTO: TOMAS NYBERG
  • -- Vi hade inget annat att göra så vi tog en sväng hit, säger farmor Lena Wettergren, som håller i barnbarnet Alex Wettergren, och mamma Lena Wettergren. FOTO: TOMAS NYBERG

Annons

Utomhus är det trist höstväder med regnrusk och snålblåst. Inne märks inte den senaste veckans väderomslag. Det är perfekt väder för shopping.

Parkeringen vid Kupolen var nästintill full. Flera besökare med färgglada kassar skyndade snabbt genom snålblåsten till den väntande varma bilen.
- Vi hade inget annat att göra i dag så vi passade på att besöka Kupolen. Barnen behövde nya kläder. Hade det varit fint väder hade vi varit i sommarstugan, säger Lena Wetter-gren från Borlänge.

Jagade gympaskor

Flera shoppare styr stegen målmedvetet in till de sista reafynden. Några stannar till och tittar ner över de tre våningsplanerna. Andra åker upp och ner för rulltrapporna. Det är fullt av liv. Amelia Dorado, snart 13 år, och Evelin Oinonen, 13 år, besöker Kupolen minst en gång i veckan.
- Vi är här och hänger. Vi träffar alltid kompisar på Kupolen, säger Amelia Dorado.
I går var kompisarna på jakt efter nya gympaskor till skolstarten om drygt två veckor. Mellan skoprovningarna passade de på att ta en glass.
- Vi tog en glass så att vi kan orka gå mer i affärerna, säger Evelin Oinonen och tar en till tugga av mjukglassen.

Vädret märks av

Visst märks det i butikerna om det är sämre väder.
- Det kommer mer folk när det är dåligt väder. Sommarrean har gått bra, ungefär som ifjol, säger Eva Olofsson, butikschef på Indiska.

LISA LINDER LINDBERG

Mer läsning

Annons