Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny dörr gick inte upp

Annons

Det var meningen att besökarna till Borlänge sjukhus under gårdagen skulle kunna gå in genom den nya entrén. Men tekniska bekymmer satte stopp för det.

Nya entrén och receptionen ligger numera mitt emot ingången till Hällsjöhemmet. Under onsdagen var det tänkt att dessa nybyggda funktioner skulle tas i bruk för första gången. Men tekniken ville inte spela med.
- Det har strulat lite med tekniken, berättar Karin Lidgren, biträdande verksamhetschef på vårdcentralen Borlänge sjukhus.

Elektriker behövdes

Enligt elektriker behövdes bland annat dörrbladet justeras för att automatiken skulle fungera. Problemet löstes under eftermiddagen.
- Men jag öppnar inte dörren idag. I morgon (i dag) öppnar vi efter att vi testat att det fungerar ordentligt.

Nya skyltar

Först nästa vecka stänger man den gamla. I dagslägen saknas grusgång och skyltar från bilparkeringen till den nya entrén.

- Det kommer upp skyltar så snabbt vi hinner, säger Lidgren.
Där den gamla entrén ligger ska det nu bli en utbyggnad, bland annat för laboratorium.

Byggarbetsplats

Borlänge sjukhus har sedan i höstas delvis sett ut som en byggarbetsplats. Olika förbättringar ger projektet en total kostnad som landar kring 50 miljoner kronor. Däribland den nya jourmottagningen som är klar och fungerar bra.
- Vi är jättenöjda med den. Polis och ambulans som ska till jourmottagningen tar dock fortfarande samma väg som förut.

Sista etappen

Sista etappen blir att färdigställa den nya distriktsläkarmottagningen som får placering mellan gamla och nya entrén. Hela byggprojektet ska vara färdigt i mitten på mars.

KENNETH ISELI
0243-920 25
kenneth.iseli@daladem.se

Mer läsning

Annons