Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

och tio kronor mer per månad för garageplats

/
  • Hyresförhandlingarna är klara. Tunabyggen höjer hyran med 3 procent från och med första januari, meddelar Tunabyggens VD Lars Olov Eriksson och styrelseordförande Olle Rigborn.FOTO: BERIT DJUSE

Annons

Hyresförhandlingarna i Borlänge är klara.
Tunabyggen har kommit överens med de två hyresgästföreningarna i Borlänge.
Hyrespåslaget från och med första januari blir 3 procent vilket motsvarar cirka 150 kronor i månaden för den som har en hyra på 5000 kronor.
Dessutom höjs p-plats och garage med 10 kronor per månad och lokaler med 4,5 procent.

- ...men vi hade mått ganska bra av några tiondelar till, säger styrelseordförande Olle Rigborn. Men det gäller ju också att parterna kan komma överens. Vi ska ju träffas framledes också.

Villa ha 4,3 procent

Utgångsbudet för Tunabyggen var 4,3 procent. De argument som bolaget framförde för höjda hyror var bland annat ökade kostnader för fjärrvärme och el. Men pengar behövs också i det åtgärdsprogram som Tunabyggen skissat. En ambitionsnivå som företaget vill fortsätta hålla, försäkrar Olle Rigborn.
Det innebär att förnyelsen på Jakobsgårdarna och upprustningen på Bullermyren ska fortsätta, Tjärna ängar ska få vackrare utemiljö. Det ska bli ordning på sophanteringen, fönster och fasader ska bytas ut, bättre belysningar ska ge tryggare gårdar och de utlovade upprustningarna av tvättstugorna ska fortsätta.
- I dagarna är den sista nya tvättstugan på Jakobsgårdarna klar. Det betyder att området fått nya tvättmaskiner med automatdosering i utrymmen som inte går att komma in i om man inte bokat tvätt-tid. På det här viset tror vi att maskinerna ska hålla längre och lokalerna ska kännas mer trygga, säger VD Lars Olov Eriksson.
När det gäller den samhälleliga, ekonomiska krisen följer Tunabyggens VD och styrelse utvecklingen med stort intresse. Inte minst frågan om ROT-bidrag.
- Det skulle givetvis få betydelse för oss då vi har en hel del projekt på gång. Vi avsätter 65 miljoner kronor per år till underhåll.

Studenthyran oklar

I den nu avgjorda hyresförmedlingen berörs inte Borlänges studentbostäder.
- Där vill vi först se hur det kan komma att se ut lite mer långsiktigt. Vi vill första veta vad vi har och vill ha innan vi förhandlar. Men jag skulle bli förvånad om det inte blir hyreshöjningar även där, säger Olle Rigborn.

KERSTIN ERIKSSON
0243-92020
kerstin.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons