Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Över 3500 besökare när Dala Airport arrangerade familjedag med flygturer över Falun och Borlänge

Annons

Det fanns någonting för hela familjen när Dala airport hade öppet hus under lördagen.
- Det är otroligt roligt att så många visar intresse för flyg i regionen, säger Tezz Tordsdotter Ohlsson, vd för Direktflyg.

För andra året i rad arrangerade Dala airport en heldag för familjen när flygplatsen hade öppet hus under lördagen. Många var det som ville ta en flygtur och få en inblick i hur vardagen på en flygplats ser ut.
- Förra året kom det 3 000 personer, i år var siffran uppskattningsvis mellan 3500 och 3800, säger Tezz Tordsdotter Ohlsson, vd för Direktflyg.
Fallskärmsklubben Dala hade utställning med fina foton tagna från skyn och en utklädd Bamse hälsade alla barn välkomna. Ute vid parkeringen var det hästridning som gällde för hela slanten men allra populärast var flygturerna över Borlänge och Falun.

Luftgropar

I ett av passagerarplanen sitter Lucas Lundgren, fyra år, fastspänd bredvid pappa Jimmy Lundgren. Han skrattar högt när planet startar och särskilt när det hamnar i luftgropar.
- Det killas i magen, säger han förtjust.
Han tittar nyfiket ut genom fönstret.
- Bilarna är som små myror därnere.
Även Stora tuna kyrka, Kupolen, hoppbacken och Falu koppargruva ser ut som miniatyrer från ovan. När planet går ner för landning vill Lucas gärna ta en till tur.
- Det var ju inte läskigt alls.

Ung pilot

I avgångsterminalen har Isac Hampfalls, två och ett halvt år, precis gjort sig redo för take-off i ett karusellflygplan.
- Vi är här och tittar på flygplan för han är intresserad och jag själv har arbetat som flygvärdinna i tio år, säger mamma Sofie Hampfalls.
Som avslutning på dagen bjöds det på flygshow och planet gjorde flera loopar till publikens stora förtjusning.


ANGELICA LINDVALL
0243-920 23
angelica.lindvall@daladem.se

Mer läsning

Annons