Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överfallen och misshandlad av beväpnade och maskerade gärningsmän

Annons

Tre gärningsmän bröt sig under natten till lördagen in i en lägenhet i Borlänge. En 66-årig man misshandlades svårt samtidigt som lägenheten genomsöktes.

Det var vid 04.20-tiden natten till lördag som tre maskerade gärningsmän trängde in i mannens lägenhet på Ringen i Borlänge. Lägenhetsinnehavaren misshandlades svårt men kunde själv larma polisen. Han fördes med ambulans till Falu lasarett där han vårdas för svåra ansiktsskador. Grannar väcktes av att polisen kort efteråt knackade dörr på jakt efter upplysningar. Under lördagsförmiddagen genomförde två kriminaltekniker en undersökning på brottsplatsen där man kunde säkra vissa spår. Undersökningen fortsatte under söndagen. Det finns i nuläget ingen misstanke mot någon person.
Benny Eriksson är granne med offret. Benny har bott på Ringen sedan -76.
- Förfärligt otäckt. Sånt här tror man ju inte händer. Har aldrig varit med om maken.
Tidigare var det lite spring och stökigt på Ringen, berättar han. Sedan infördes ett nytt låssystem.
- Efter det blev det ju mycket bättre.
Enligt uppgifter från polisen ska en av gärningsmännen ha hotat den rånade och misshandlade med en pistol medan de övriga genomsökte lägenheten.
- Det är ju rena stockholmstakterna med vapen och så. Helt otroligt.
Enligt Mikael Lundqvist, kommissarie vid länskriminaljouren är polisen mycket angelägna om att komma i kontakt med personer som sett eller vet något om händelsen som rubriceras som grovt rån. Polisen kontaktas på 114 14 eller tipstelefon 076-105 27 26.

KENNETH ISELI
0243-920 25
kenneth.iseli@daladem.se


Mer läsning

Annons