Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagandet togs tillbaka

Annons

Justiekanslern Göran Lambertz tar tillbaka sin överklagan av Länsrättens beslut att ge tillstånd till kameraövervakning av Skräddarbacksskolan.

Länsstyrelsen gav första juli kommunen tillstånd att sätta upp fyra kameror för övervakningvakning av Skräddarbacksskolans fasad och ett område upp till femton meter ut från fasaderna. Skolans nya övervakningssystem skulle begränsa skadegörelsen vid skolan efter skoltid. JK yrkade att kameraövervakningen skulle begränsas till att gälla endast för fasadernas närområde.
Men nu tar alltså JK tillbaka överklagandet. Något som torde glädja kommunen då den oroat sig. Kamerorna var redan betalda och på plats. Kommunalrådet Kenneth Persson har uttryckt att det skulle bli svårt att argumentera mot självaste JK. Dessutom konstaterades att kamerorna fyllde sin funktion då skadegörelsen minskade.
Men nu kan kommunen alltså glömma den huvudvärken. ”Justitiekanslern har, efter att ny utredning om behovet av kameraövervakning har preciserats i länsrätten, funnit att det inte föreligger förutsättningar för att vidhålla överklagan”, heter det i brevet från JK till länsrätten.
KENNETH ISELI
0243-920 25
kenneth.iseli@daladem.se

Mer läsning

Annons