Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappersordförande kritiskt till hur KP hanterar personal

Annons

52 personer på Stora Enso Kvarnsveden har accepterat att gå i förtid med omkring 75 procent av de nuvarnde lönen. De först går sista september.
Pappers ordförande Sonny Waern är dock bekymrad över framtiden.
- Jag tycker företaget kunde säga att de inte ska skicka hem någon.

I början av april deklarerade företaget att 120 tjänster skulle försvinna. Många reagerade hårt på vad de menade var företagets kortsiktiga lösningar.
- Egentligen är det ännu fler. Redan från nyår har det försvunnit tjänster, säger Sonny Waern.

Pension

Redan i våras erbjöds 53 personer mellan 63 och 65 år en pensionsöverenskommelse som ger ungefär 75 procent av den nuvande lönen fram till pensionen. Alla utom en har tackat ja till erbjudandet och den sista september lämnar 32 personer företaget. Till halvårsskiftet nästa år lämnar resterande 16.

Erfarenhet försvinner

Stora Enso har haft regler för liknande avgångar och efter vissa justeringar i förhandlingar med facken har de aktuella personerna fått ett erbjudande som alltså de flesta tackat ja till.
- Det är mycket erfarenhet och kunskap som lämnar, säger Sonny Waern.
Förutom pensionserbjudandet har ett mindre antal slutat själva.

Outsourcing

För att möjliggöra personalnedragningar, tittar nu företaget bland annat på att samrationalisera de ekonomiska funktionerna samt att lägga ut en del verksamhet på andra företag, så kallad outsourcing.
- Företagsledningen har tidigare varit emot outsourcing, men nu plötsligt är det ingen i ledningen som står för det längre, säger Waern.

Företagets ansvar

- Man kan inte kasta in och ut människor hur som helst. Folk vill ha ett tryggt arbete. I fjol anställdes 31 personer efter annonser. Det var så mycket fina ord då för ett år sedan,säger Waern som menar att företaget måste ta ett större ansvar för de anställda.
- De unga nyanställda känner sig utsatta.
Vi i Pappers tycker att målet måste vara att ingen ska få gå hem på grund av arbetsbrist. Jag tycker att företaget också måste vara tuffare i att säga att ingen ska bli hemskickad.

PER EKLUND
0243-920 28
per.eklund@daladem.se

Mer läsning

Annons