Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prova-på-dag inför kommande travkurser

/
  • Nu är pnnytravet på väg ut i solskenet. I sportlovet gör Travskolan vid Romme Travbana pr för sin verksamhet. Många unga, företrädesvis tjejer, anammande inbjudan och njöt av åkturen och närheten till hästarna.FOTO: TOMAS NYBERG

Annons

Nu travar nya, unga tjejer ut i solen.
Som en aktivitet av många så här i sportlovstider, bjöd Travskolan på onsdagen in till prova-på-dag. Och intresset var stort. Framför allt bland unga tjejer.

- Jag rider i vanliga fall. Och jag har åkt sulky någon gång. Men aldrig fått vara med och sela på en travhäst, konstaterade Renée Eriksson som tillsammans med kompisen Anna Edvardsson tagit chansen att få vara med en ponny en solig sportlovsdag.

Förväntansfulla

Redan på förmiddagen hade Travskolestallet fyllts av förväntansfulla ungdomar som fått åka i vagn efter en ponny. Eftermiddagens pass blev lika intensivt.
Ungdomarna fick med instruktioner av bland andra Louise Lissel och Camilla Granlund sela på ponnyerna som inte var större än dem själva.
Renée och Anna fick ta hand om den lilla ponnyn Wilma som snällt stod stilla medan de selade på henne den ena remmen efter den andra. Därefter hängdes sulkyn på och samma procedur följde med att vira läderremmar runt skaklar och förankra dem i selen.

”Jättekul”

- Det här är jättekul. Det här är en riktig turdag, tyckte Anna som strax därefter fick sitta upp i sulkyn och låta sig dras runt Romme travbana av Wilma.
De här ponnyerna ägs av Dalatravet som startat Travskolan för ett antal år sedan för att utveckla travsporten.
- Nytt nu är att vårt stall flyttats mer centralt på Romme. Vi har fått en ny ungdomsansvarig. Vi har olika utbildningsgrupper igång. Nu kör vi snart igång igen. Därför är de här pröva-på-passen bra för att locka nya elever, säger Louise.

För alla åldrar

Utbildningar finns det för alla åldrar; inte bara för de allra yngsta som gästade travskolan på onsdagen.
- Vi har kurser och utbildningar även för äldre, berättar Louise som också redogör för flera travponnytävlingar varje sommar.
- Vi har kört flera heldagstävlingar. Och det kommer vi att göra i sommar också. Förutom de insprängda loppen vi kör i ordinarie travtävlingar.
KERSTIN ERIKSSON
0243-92020
kerstin.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons