Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Radhus i Årby snart inflyttningsklara - alla ännu inte sålda

/

Annons

Radhusen i Årby börjar få form. Det har diskuteras om det är bra att bygga så nära älven. Men nu står husen där och de boende kan inte klaga på utsikten. Någon gång i september kan den första familjen flytta in i de spektakulära radhusen vid Dalälvens strand i Årby.

Trevåningshusen som kostar närmare tre miljoner kronor, har sex rum och kök, vinterträdgård, båtplats, bastu, balkong och två uteplatser.

Utsikt över Dalälven

Det är HSB som bygger radhusen som ligger mellan Mjälgavägen och Dalälven har det där lilla extra. Nära till älven och båtbryggan som går en bra bit ut i älven. Där kan man ha en utsikt över den andra stranden från Islingbybron till Ovandal.

Vinterträdgård

Totalt är det 13 radhus som byggs, sex som tvåvåningshus och sju med tre våningar. På den tredje våningen finns bastu, relaxrum, balkong och ett stort förråd.
Den andra våningen innehåller tre sovrum och badrum. På bottenvåningen finns ett öppen lösning med kök och vardagsrum, ett sovrum och på några hus också en vinterträdgård. Där finns också altaner åt båda håll och en toalett. Mellan husen finns carport.

Brofästet

Mellan husen och älven går en allmän strandpromenad. Kommunen har tidigare sagt att planer är att rusta området vid det gamla brofästet intill. Då behöver man flytta på den pontonbro som legat där. Bro har funnits på plats av beredskapsskäl, men med lägre beredskap kan den placeras längre bort.

Fem osålda

Den första etappen med fyra hus ska vara klar i september och den tredje och sista etappen är inflyttningsbar nån gång efter nyåret.
Fortfarande är dock inte alla husen sålda. Enligt mäklarföretagets hemsida så är fem av husen fortfarande till salu.


PER EKLUND
0243-920 28
per.eklund@daladem.se

Mer läsning

Annons