Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spikmatta stoppade stulen tankbil Misstänkt tidigare dömd

Annons

Två män 28 och 46 år med anknytning till Dalarna häktades på fredagen i Falu tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för fordonsstöld, grov stöld i två fall, egenmäktigt förfarande och försök till grov stöld.

Det var 19 februari som männen uppmärksammades när de försökte stjäla diesel från en Preem-station i Borlänge. En kontroll visade att tankbilen de färdades i var stulen.
Natten mot 11 februari stals en tankbil i Vännäs i Hälsingland. På det följde en rad bränslestölder. 11 februari stals diesel från en mack i Härnösand, 15 februari stals diesel för 200 000 kronor från Norsk Hydro i Rättvik.

Spikmatta

Efter den misslyckade bränslestölden i Borlänge förföljdes tankbilen på rv 80 i riktning mot Gävle men det var inte förrän i Hofors polisen med hjälp av spikmatta lyckades få stopp på fordonet.
46-åringen har ett förflutet i Borlänge. Han är välkänd av polisen. Senast dömdes han 24 november 2006 till ett års fängelse för narkotikabrott, grovt vapenbrott, vapenbrott, misshandel och brott mot knivlagen. Under en tågresa mellan Uppsala och Östersund överföll han en passagerare som förutom slag även fick ett knivstick i skinkan. När 46-åringen greps i Östersund anträffades en pistol med ammunition i hans kläder.
HANS DAHLQVIST

Mer läsning

Annons