Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje branden på några dagar i bostadsområdet i Forssa

Annons

Unge Patrik Östling såg från vardagsrummet hur röken vällde ut från förrådet på gården.
Eftersom han var ensam hemma sprang han över till grannen och slog larm.
När brandkåren kom till platsen var lågorna på väg att bryta genom taket.
– Det var tur vi fick larmet så tidigt, säger räddningsledaren Niklas Eriksson. Nu kunde vi släcka blixtsnabbt och det var ingen risk att elden skulle sprida sig.


Det är tredje gången på bara några dagar som det till syntes utan orsak börjar brinna i kvarteren vid Vågmästarvägen och Kaldovägen i Nedre Forssa.
På tisdagen, kl 20:05, började det brinna i ett förråd på Vågmästarvägen som sitter ihop med två radhus. Räddningstjänsten kunde släcka elden innan den han sprida sig men det fanns stor risk för spridning. Enligt polisen finns ingen naturlig förklaring till brandens uppkomst. Branden rubriceras som mordbrand
På onsdagen, mellan kl 18:30 och 20:55, började det brinna i ett förråd på en gård vid Vågmästarvägen. Det rubriceras som skadegörelse genom brand. Inte heller här finns det någon naturlig förklaring till branden.
Några dagar innan brann det oförklarligt i en lekstuga på Kaldovägen.
Bränderna har upptäckts snabbt och skadorna har varit begränsade.
– Det är otäckt, säger Marie Östling, mamma till Patrik. Man vet inte vad man ska tro. Är det en galning som ropar på hjälp eller är det barn som leker med elden?
– Händer det en gång till kan det gå illa. Det vågar jag inte ens tänka på.
Polisen har ingen förklaring till bränderna. Men det finns en del svårförklarliga omständigheter. Bränderna har börjat inne i förråden trots att de varit låsta. Runt låset på dörren till förrådet som hänger ihop med radhusen finns små brytmärken. Förrådet på gården var försett med hänglås.
I förrådet förvarades gräsklippare. Det är oklart om någonting stulits. Brandkåren hann köra ut gräsklipparna innan de förstördes.
– I förrådet förvarades även bensin och dunkar med eldfarliga vätskor, säger Niklas Eriksson. Hade vi inte varit på plats så snabbt hade det kunnat sluta illa. Det är inte mer än ett tiotal meter till bostadshusen.
Dagens hjälte på Vågmästarvägen är Patrik Östling.

HANS DAHLQVIST
Mer läsning

Annons