Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppvaktades i skolan

Annons

SM-guld. Smaka på det, alla gymnasieelever. Hagaskolans damlag i fotboll har lyckats med just den bedriften under läsåret. Under tisdagen ärades och hyllades de i skolans ljushall för vinsten i Skol-SM.

Upp på podiet klev laget och dess tränare Björn Juhlin för att motta hyllningar från lärare och elever. Kommunalrådet Kenneth Persson, gymnasieförvaltningens chef Per Jerfström och gymnasienämndens ordförande Jan Bohman hyllade tjejerna för deras insats i ordalag som bragd och utomordentlig insats som bidrar till gratis reklam för Borlänge. Belöningen blev en ros, liten pokal samt biljetter till Aqua Nova. En fet vandringspokal som skulle gjort självaste Clarence von Rosen, Sveriges fotbollsförbunds förste ordförande, avundsjuk kommer under året att pryda skolans pokalskåp. Laget fick även en fotboll med kommunens emblem på. En boll som endast finns i begränsad upplaga.
Fotbollsfantasten Kenneth Persson blev så till sig av stolthet att han på stående for lovade laget att få deltaga i nästa års världsmästerskap i skolfotboll i Turkiet i april. Det är ju bara att hoppas att de tjejer i laget som då inte finns i gymnasieorganisationen också tilldelas platser på resan.
- Ja det får man verkligen hoppas att vi får delta. Jag och några till, bland annat lagkaptenen Maja Sundqvist, tar studenten i år. Vi vill verkligen följa med till Turkiet, säger Louise Westerberg som till vardags spelar i Ornäs IK.
- Vi spelade nog den bästa fotbollen under gruppspelet i Umeå i höstas, säger hon eftertänksamt.

KENNETH ISELI
0243-920 25
kenneth.iseli@daladem.se

Mer läsning

Annons