Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredningen om branden i garagen på Musikanten läggs ned

Annons

Det mesta talar för att polisen lägger ner utredningen om branden i garagelängan på Musikanten.Anledning - det går inte att fastställa en brandorsak.
- Förstörelsen är alltför omfattande, säger utredningschefen Janne Bark vid borlängepolisen. Det går inte att avgöra om branden är anlagd eller om det var ett tekniskt fel.

Det var natten mot den 9 oktober som en garagelänge i bostadsområdet Musikanten totalförstördes i en brand. Ett 10-tal bilar blev lågornas rov. Ytterligare ett stort antal bilar parkerade utanför garaget fick rök- och sotskador.
Dalarnas Försäkringsbolag har varit i kontakt med samtliga drabbade som var deras kunder. Kostnaden för försäkringsbolaget uppskattas till under en halv miljon kronor.
Någon egen undersökning av brandorsaken gör inte försäkringsbolaget.
- Skaderegleringen för dem som är försäkrade hos oss var klar inom några dagar, säger Åke Andersson, skadechef på Dalarnas Försäkringsbolag. Fastigheten var försäkrad i annat bolag.
Branden spred sig snabbt. Bensin och lättantändliga vätskor gav elden extra skjuts .
För även om teknikerna kan sluta sig till var branden uppstod går det inte att fastställa en brandorsak.
- Då kommer vi inte längre i utredningen, säger Janne Bark.
Han utesluter inte att branden är anlagd.
- Det går inte att utesluta det lika lite som någon annan orsak. Det har talas om fel på kupévärmare men faktum är att den teknisk undersökning inte ger någon vägledning. Och då återstår inget annat än att lägga ner utredningen.
Branden rubricerades som skadegörelse genom eld.
HANS DAHLQVIST

Mer läsning

Annons