Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utställning, rockband och gaffiti drar in i Maserhallen

Annons

Nu ska kulturen in i idrottens hus, Maserhallen.
Den 12 april blir det utställningar, musik och graffiti i a-hallen och utomhus.

Gränserna mellan kulturen och idrotten ska suddas. Det tänker arrangörerna bakom den kulturdag som arrangeras i Maserhallen den 12 april. Graffiti, fotoutställning, discodans, Capo eira, rockband, ungdomskör och utdelning av kulturstipendier, är några av verksamheterna under kulturdagen.
- Det är nästan så att vi börjar om från början. Den första konstutställning jag invigde var just i Maserhallen på 1970-talet, säger kulturnämndens ordförande Inger Bergkvist.

Fler mötesplatser

Fritidsnämndens ordförande Ola Brossberg pekar på Malmö FF:s legendariske ordförande Erik Persson, som alltid tog med fotbollslaget till olika kulturarrangemang. Det behövs fler mötesplatser för kultur, menar han. Speciellt där idrotten och kulturen kan mötas.

Ungdom delaktiga

- Maserhallen har otroligt många besökare om man räknar per invånare i Borlänge. Nu vill vi vara med där utbudet kan förändras och ungdomen kan vara delaktiga i det. Vi har varit med i ett liknande arrangemang i Huddinge, säger Johannes Muellner från Maserhallens huvudägare Medley.
PER EKLUND
0243-920 28
per.eklund@daladem.se

Mer läsning

Annons