Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänstern kritisk mot nedläggning av Mjälgaskolan

Annons

Terapin för de gamla på Hagalundsgården kommer bara att ha öppet tre dagar i veckan och även Hälsobrunnen på Hagbacksgården kommer att minska öppettiderna.

Nästan en tredjedel av föreningsbidragen till pensionärsföreningar och handikappföreningar försvinner också när omsorgsnämnden tvingas spara.
Omsorgsnämnden har redan tidigare beslutat att ta bort syn- och hörselkonsulenten, ha mindre personal på demensboendena och effektivare LSS. På det ska kommunen spara 3,1 miljoner kronor.
På att minska öppettiderna på terapi på Hagalund ska 640 000 sparas genom att personalen får göra annat de dagar terapin är stängd. På Hagbacksgården sparas 200 000 kr på dagverksamheten.
- Jag vet att social kontakt är väldigt viktig, säger nämndens ordförande Doris Brodén, s. Men PRO och SPF har bingo på Hagalundsgården, de får hålla till i matsalen i fortsättningen så då kanske det blir fem dagars verksamhet. Vi söker också stimulansmedel för social verksamhet.

Politikerna sparar

Minskat köp av administrativa tjänster ska spara 370 000 kronor. Även politikerna sparar genom att ta bort ett av sammanträdesnivåerna, ordförandeberedningen.
Vävstugan på Hagalund försvinner.
- Det är sex personer som går där och väver, vi sparar 50 000 kronor på att flytta in vävstolarna på Hagalundshuset, Dalen och kanske Hessegården. De fårgå dit och väva, säger Doris Brodén.
Hon säger att Borlänge varit generös när det gäller föreningsbidrag. Hittills har PRO och SPF samt handikappföreningarna fått bidrag på sammanlagt 3 miljoner kronor, nu tas 950 000 kronor bort av dem.
- Det låter som om vi kommer att få fler krav på neddragningar men var vi ska ta det begriper jag inte, säger Doris Brodén.
EVA HÖGKVIST
023-475 84
eva.hogkvist@daladem.se

Mer läsning

Annons