Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi vill ha allting under samma tak"

/
  • Borlängekillarna Mathias Andersson (till vänster), Calle Sundstedt, Jojje Lindgren och Mayan Slechta kom tillbaka till hemstaden Borlänge för att arrangera hiphopfesten Summercamp för femte gången.FOTO: LINA AXELSSON-BERG
  • Nytt för i år på Summercamp var att lokala förmågor kunde anmäla sig till att tävla i skateboard. Efter att regnet avtagit kunde åkarna till sist börja tävla. På bilden syns Lars Jernberg.FOTO: LINA AXELSSON-BERG

Annons

För femte gången arrangerades på lördagen hiphopfesten Summercamp. Nytt för i år var danstältet och att lokala förmågor kunde anmäla sig till tävlingar i både skateboard och graffiti.
- Vi vill att det ska vara aktiviteter hela tiden, även mellan spelningarna, säger Jojje Lindgren. Han är en av arrangörerna.

Den alternativa festivalen vill fokusera på att vara en folkfest lika mycket som en musikfestival. Nischen heter hiphop. Det är femte gången festivalen går av stapeln och i år har arrangörerna utvidgat konceptet. Borlängeborna kunde anmäla sig till att vara med i tävlingar i såväl skateboard som graffitti. Professionella graffitikonstnärer visade upp sig och intresserade besökare kunde anmäla sitt intresse för att fylla en femtio meter lång vägg med graffiti.
- Vi vill ha allting under samma tak och alla som vill ska kunna komma hit och ha kul. Inte bara de som går hit för spelningarnas skull, säger Jojje Lindgren.

Danstält nyhet

Årets stora nyhet var danstältet där dansmusik underhåller mellan artisternas spelningar. I tältet vänder dj:s från Uppsala, Gävle och Falun skivor.
- Vi har gjort så eftersom vi själva inte tycker om arrangemang där det blir tyst mellan spelningarna. Besökarna ska kunna aktivera sig hela tiden, säger Mayan Slechta.

Återvändare

Borlängekillarna Jojje Lindgren, Mathias Andersson, Mayan Slechta och Calle Sundstedt står bakom festivalen Summercamp. Ingen av de fyra bor i Borlänge numera, men de återvänder ändå till hemorten för att anordna Summercamp.
- Platsen är perfekt för den här festivalen, säger Jojje Lindgren.
I år har de fyra också tagit in medarrangörerna Kamouflerad kurbits, Catapult Entertainment, Wesc-affären i Falun och Brädgårn från Borlänge. Tidigare år har ungefär 300 besökare hittat till festivalen. I år kom ungefär 200 personer.
- Det är klart att vi hade hoppats på en bit över 300 besökare i år också men regnet gjorde nog att det inte riktigt blev så, säger Jojje Lindgren.
LINUS HELLERSTEDT
023-47508
linus.hellerstedt@daladem.se

Mer läsning

Annons